Vasco İlk Yarıda Maçı Kazandı

Günün 2.maçında Burselona ile Vasco takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 ekipte etkili başlar iken 3.dakikada  Burselona takımı Zafer ile açılışı yaparak öne geçmeyi başardı. Geriye düştükten sonra oyun üstünlüğünü eline alan Vasco takımı 8.dakikada Mert Y. ile skoru eşitler iken 12.dakikada öne geçmeyi başardı. 19.dakikada Mert A. ile farkı 2’ye çıkarmayı başaran Vasco takımı oyunun kontrolünü iyice eline almış oldu. Burselona takımı ise ilk dakikalarda öe geçmesine rağmen ilerleyen dakikalarda etkili pozisyonlar üretemeyince ilk yarıyı Vasco takımı 3-1 önde tamamladı. 2.yarıya Vasco takımı savunmada başlarken süreye oynamaya çalıştı. Bunu çok iyi sahaya yansıtan Vasco takımı Burselona takımının 36.dakikada farkı 1’e indirmesine rağmen ilk yarıda bulduğu goller ile maçı 3-2 kazanmasını bildi.

Kazanma Faktörleri
Maça daha ısınamadan geriye düşen Vasco takımı golden sonra çok iyi bir reaksiyon göstererek skoru hemen eşitledi ve akabinde öne geçmeyi başardı ilk yarıyı 3-1 önde tamamlayan Vasco takımı 2.yarı skor avantajını değerlendirerek oyunu yavaşlatmaya çalıştı bunda da çok etkili olan Vasco takımı maçı ilk yarıda bulduğu goller ile 3-2 kazandı. Kalede görev alan Hüseyin galibiyetin mimarlarından idi. Maç boyunca bir çok pozisyonda kalesini gole kapatmayı başaran Hüseyin klas kurtarışları ile maçı kurtaran isimdi. Savunmada çok uyumlu olan ekipte herkes birbirinin açığın kapatmaya çalışıyordu. Emre savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca bir çok arkadaşının açıklarını kapatan Emre maçın en çok top kesen ismiydi. İleride oldukça efektif bir futbol ortaya koyan Vasco takımında 3 golde farklı isimlerin ayağından gelirken Mert Y. açılışı yapan isimdi. Uzaktan şutları ile etkili olan Mert Y. takımını oyuna soktu. Burak ise takımının ataklarını şekillendirirken, Mert Y. ise tekniği ile dikkat çeken isimdi. Takım olarak geriye düşmelerine rağmen oyundan düşmeyen Vasco takımı maçı zorda olsa kazanmasını bildi.

Kaybetme Faktörleri
Maça adeta 1-0 önde başlayan Burselona takımı skor üstünlüğünü koruyamaz iken beraberlikten sonra oyundan düştü ve art arda golle ile 3-1 geriye düştüler, bu süre zarfında bir çok gol pozisyonuna girseler de bu pozisyonlarda sonuca gidemeyen ekip ilk yarıyı 3-1 geride tamamladılar. 2.yarıya oldukça iyi hızlı bir giriş yapan Burselona takımı rakibin oyunu yavaşlatması ile tempoyu bir türlü ayarlayamadı. 36.dakikada Ömer ile farkı 1’e indirmeyi başarsalar da rakibin savunmasını bir türlü geçemeyen ekip ilk yarıda yediği 3 gol nedeniyle maçı 3-2 kaybettiler. Kalede görev alan Bayram ilk yarıda savunmanın bir kaç dakikalık rehavete kapılması ile kalesinde 3 gol görse de 2.yarı kalesinde devleşti ve takımını oyunda tuttu. Savunma olarak 2.yarı inanılmaz bir performans ortaya koyan ekip ilk yarı çok çabuk oyundan düştü. Olcay maç boyunca savunmada görev alsa da ilk yarı yalnız kalır iken 2.yarı Ayhan’ın yardımı ile savunmayı sağlama aldılar. Ayhan ise maç boyunca hem savunmada hemde hücumda elinden geleni yapar iken çok fazla yoruldu. Takımını 3.dakikada öne geçirmeyi başaran Zafer çok erken bir gol bulsa da sonraki bulduğu pozisyonları çok rahat harcadı. Ömer ise 2.yarı bulduğu gol ile takımını umutlandırsa da takım olarak şansız bir gün geçiren ekip kazanabilecekleri maçı 1 fark ile kaybetmekten kurtulamadılar.

Maçın Adamı:Mert Y.
Maçın Gümüş Adamı:Hüseyin
Maçın Golü:Hüseyin
Maçın Kalecisi:Hüseyin
Maçın Defansı:Emre
Maçın Orta sahası:Burak
Maçın Forveti:Mert Y.
Maçın Centilmeni:Ayhan