Takımlarımızın Dikkatine…

Takımlarımıza hatırlatma yapmak istiyoruz ki sebep ne olursa olsun kırmızı kart gören bir oyuncu 1 müsabakadan men cezası almaktadır. Bunun dışında maçta kırmızı kart görmese de maç sonunda hakem ve gözlemci raporuna göre disiplin kuruluna sevkedilen oyuncu da ceza alabilmektedir. Rakibe veya hakeme küfür edilen sporcular disiplin kuruluna sevk edilmektedir ve ağır maç cezalarına çarptırılacaktır. Takımlar sadece saha içindeki davranışlarından değil saha dışında ve sosyal medyadaki yorum ve mesajlarından da sorumlu olmaktadır ve saha dışındaki söylemleri yada sosyal medyadaki ölçüsüz ve orantısız eleştirileri de disiplin kuruluna sevk edilmektedir. Yine takımlar sadece sahadaki oyuncularından sorumlu olmayıp saha dışındaki seyircilerinden de sorumlu olmaktadır,Takımlar adına sahalara gelecek taraftarlar , hakeme , gözlemciye , yardımcı hakeme , rakip futbolculara karşı sözlü yada fiili rahatsız edici bir harekette bulunuyorsa , hakemler bu kişilerin desteklemeye geldiği takımın taraftarı olduğunu biliyor yada bu fikre kanaat getiriyorsa , bunun sonucunda taraftarların desteklediği takıma ihtar , puan silme , ligden ihraç gibi cezaların verilmesi söz konusudur.
Bilindiği üzere bu tür organizasyonların amacı spor yaptırmak, farklı rakiplerle maç yapma imkanı sunmak, video hizmeti ve en önemlisi de farklı dostlukların kurularak bu tür ortamda heyecanlı bir çekişmeli bir lig ortamı sunup unutulmayacak anılar yaşanmasını sağlamaktır. Burada oyuncularımız, kalecilerimiz golcülerimiz olduğu gibi hakemlerimiz de hata yapmaktadır. İlla ki zaman zaman tansiyonlar yükselip sinirler de gerilecektir fakat bunun dozunu iyi ayarlayıp saygı çerçevesinde sahanın içinde bırakmakla bütün sporcu arkadaşlar mükelleftir. Ligin bitimine yaklaşık 1 aylık bir süreç var ve artık çekişme hat safhaya çıkacaktır. Burada bütün sporcu arkadaşlarımıza hatırlatma yapmak istiyoruz ki şampiyon olan takıma kupa madalya ve birer takım forma dışında bir ödül yoktur. Para ödülü yada araba ödülü yada villa ödülü yoktur. Burada amaç bu heyecanı yaşayarak dostluklar kurmaktır. Tabi ki herkes şampiyon olmak isteyecektir fakat bunu, insanları kıra döke yapmak kimseye fayda getirmemiştir. Bu süreçte bütün sporcu arkadaşları sağduyuya davet ediyoruz. Organizasyon olarak da sorumluluğumuz olan huzuru sağlama adına disiplin kurulunda yer alan 7 takım kaptanımızla birlikte hem ligi güzelleştirme adına kural güncellemeleri hem de sportmenlik dışına çıkan oyunculara katı maç cezaları verilecektir.
Biz genel olarak takımlarımızın fair play tutumundan memnunuz. Umuyoruz ve inanıyoruz ki dostluk çerçevesinde maçlarımız uzun süre devam edecektir. İyi niyetiniz, anlayışınız için teşekkür ederiz…