Süre Daralıyor, Yarış Kızışıyor!

Play Off lara yaklaşık 3 haftalık bir süre kalırken hem ilk 4 grubunda hem de ön eleme oynayacak 8 takımın sıralaması açısından kıran kırana bir dönem geçerken heyecan iyice yükselmeye başladı.
Yine hatırlatmak isteriz ki ilk 4 sıradaki takım play off lara çeyrek finalden katılacak ve bu anlamda ligi ilk 4 te bitirmek büyük avantaj. Şuanki sıralamada Haddini Bilbao, Kontraatak Fc ve Gümüş Gençlik takımları ilk 4 yolunda büyük avantaj yakalarken çok büyük bir gelişme olmazsa bu 3 takım play off lara çeyrek finalden katılacak gibi gözüküyor fakat yoğun maç temposu, bonus puanlar ve kaybedilen maçlar sonucu eksilen puanlar da göz önün alındığında herşey değişebileceği de göz önünde bulundurulması gereken bir faktör. Şuan 4. sırada bulunan Çepni en yakın takipçisiyle 8 puan farkı korurken önümüzdeki süreçte kendi yollarını kendileri belirleyecekler ve istikrarlı alınacak sonuçlarla tabi ki ilk 4 yolunda en büyük avantaja sahip ekip diyebiliriz.
5-6-7-8. sırada bitiren takımlar ise kuraya 1. torbadan katılacak olup 9-10-11-12. sıradaki takımlarla eşleşecekler ki bu 8 takımın bulunduğu kategori ise çok karışık ve takımlar aldıkları bir galibiyetle 1 2 sıra birden yükselip kaybettikleri maçlarla 1 2 sıra aşağıya da inebiliyor. Mesela 5. sıradaki Sc Terran ile 10. sıradaki Torul spor arasında sadece 7 puan fark olurken Torul Spor olası bir 4 puanlık galibiyet ve Bonus puanıyla 5. sıraya kadar yükselebiliyor. Üst üste başarılı sonuçlarla üst sıralara kadar yükselen Kayadibi Gençlik bu haftaki şok mağlubiyetle büyük avantaj teperken olası bir galibiyetle sahadan ayrılmış olsaydı 4. sıra için sadece 3 puan fark kalmış olcaktı ki olmadı. Terran ise kritik Kayadibi maçında alabileceği olası bir mağlubiyetle kendisini ateş hattına atacaktı ve şuan 10. sırada olacaktı, bu galibiyetle tekrar yarışa tutundu. Terran, Kayadibi Gençlik, Doruk Sağlık, Geçit United, Fc Zrenk ve Torulspor içinden en az 3 4 takım ön eleme 1. torba için değil çeyrek final grubu için mücadele veriyor ve bu dönemde alınacak seri galibiyetler ve bonus puanları bu anlamda başarılı olacak ekiplerin gidişini etkileyecek en büyük faktörler olacak. 10. sıranın aşağısı ise tam bir ateş hattı olurken Diriliş Fk ile Cska Filistin aynı puanda play off grubunun dibinde yer alırken Parma, Emek City, Alkolik Bilbao takımları ise şuan barajın dışındalar. Fakat aynı durum bu takımlar için geçerli ki peş peşe alınacak 2 3 galibiyetle üstüne bonus puanlarla en az 3 4 basamak birden atlamak mümkünken bakalım bu yarışta play off biletini hangi ekipler alacak…