Özkürtün Gençlik Frankfurt’u Devirdi!

Gecenin maçında Frankfurt ile Özkürtün Gençlik takımları karşı karşıya gelirken kıran kırana geçen maçta Özkürtün Gençlik takımı yenik duruma düşmesine rağmen maçı çevirmesini bildi ve 20 günlük aranın ardından lige galibiyetle dönüp güçlü rakiplerine de ligdeki ilk mağlubiyetlerini tattırdılar.
Kazanma Faktörleri:
Özkürtün Gençlik takımı bu akşam özellikle orta alanda üst düzey bir mücadele sergilerken maçı da mücadeleleriyle kazandılar diyebiliriz. Genel anlamda forvetsiz oynamaları handikap olsa da Serdar-Kerim-Birol üçlüsünün orta alanda basmadık yer bırakmamaları takıma çok top kazandırdı. İlk yarısı 1 1 biten maçta 2. yarıda yenik duruma düşerken özellikle 3-2 yenik duruma düştüklerinde motivasyon olarak düşmelerine rağmen güzel bir organizasyon golüyle skora denge getirmeleri maçın kırılma anıydı diyebiliriz. Son ana kadar iyi mücadele eden genç ekip sahadan galibiyetle ayrılmasını bilirken bugün savunmada yapılan kritik hatalar başlarına iş açacaktı ki hücum hattındaki etkin oyun bu açığı kapattı. Serdar orta alandaki mücadeleci oyununu 3 gol 1 asist ile süslerken Birol da 1 gol 2 asist ile skora katkı sağlayan bir diğer oyuncu oldu, Kerim de orta alanda çok iyi işler yaptı. Gecenin gizli kahramanlarından olan Mutlu ise etkili kurtarışlarıyla kalesinde devleşirken özellikle son bölümlerde kurtarışlarıyla takımına hayat verdi.
Kaybetme Faktörleri:
Frankfurt takımı bu sezon ve hatta bu sene ilk mağlubiyetini alırken özellikle hücum hattındaki tutukluk maçı kaybetmelerinde en büyük sebepti diyebiliriz. Her ne kadar savunmada boşluklar verip basit goller yeseler de en büyük aksaklık hücum hattındaydı ki orta alanda Selim çok yanlız kaldı ve takım olarak bu bölgede oyun kurmakta zorlandılar, Tayfun’un da formsuzluğu takımı doğrudan olumsuz etkilerken rakip kaleyi bulmakta zorlandılar. Tayfun her ne kadar formsuz olsa da 1 gol 2 asist ile skora en çok katkı sağlayan oyuncu oldu fakat rakip kaleye yeteri kadar şut çekmedi, bu da skor üretmelerine engel oldu. Selim Açan orta alanda yine çok iyi mücadele ederken Yusuf çok kritik hamleleriyle rakibin bir çok atağını kesti, Selim Durmuş savunmada yine iyi bir maç çıkarırken Dani Alves Volkan gecenin golüne imza atan isim oldu.
Maç Sonrası Notlar:
-Frankfurt takımı bu sene ilk mağlubiyetini alırken Premier Ligde hem grup maçlarında hem play off larda yenilgi yüzü görmeden Şampiyon olmuştu, yine Ligde play off larda ve büyük finallerde yenilgi almadan şampiyon olmuştu, bu akşamki mağlubiyet 2019 un ilk mağlubiyetiydi.
-20 günlük aranın ardından lige galibiyetle dönen Özkürtün Gençlik 2 maç aranın ardından galibiyet hasretine son verdi, attıkları 5 golle de 100 gol barajını aşan ekip bu sezon bunu başaran 6. takım oldu.
Maçın Adamı: Serdar
Maçın Gümüş Adamı: Mutlu
Maçın Kalecisi: Mutlu
Maçın Defansı: Numan
Maçın Ortasahası: Serdar
Maçın Forveti: Birol
Maçın Golü: Volkan
Maçın Centilmeni: Tayfun