Egemenspor Derbide İlk Kez Galip!

Gecenin maçında Palermo ile Egemenspor takımları karşı karşıya gelirken bu sezon 4. kez birbirlerine rakip olan 2 ekiin maçında Egemenspor ilk kez kazandı ve 7 3 lük skorla 4 puanın sahibi oldu.
Kazanma Faktörleri:
Egemenspor maça fırtına gibi başlarken henüz ilk bölümlerden buldukları peş peşe gollerle 3 0 gibi önemli bir avantaj yakaladı. Ataklarına dolu dizgin devam eden ekip orta alanda çok iyi paslaşmalarla rakip kaleye gitmekte zorlanmazken pozisyon üretmekte hiç zorluk yaşamadılar fakat skorun da verdiği rehavetle topu kale önünde gereksiz ve biraz da ciddiyetsiz şekilde kullanınca farkı daha da açma şansını değerlendiremediler. 2. yarıda rakibin temposu artınca fark bir ara 1 e kadar inse de rakip savunmadaki boşlukları iyi değerlendiren ekip sahadan 7 3 gibi farklı bir skorla ayrılıp 4. sıraya yükseldi. Genel anlamda iyi pas yapıp çok pozisyon üreten ekip bunları değerlendirme konusunda cömert olmaları tek handikapları olurken 2. yarıda bir ara oyundan düşmelerine rağmen oyunu iyi toparlayıp farka gitmesini bildiler. Doğan Rossi maçı 2 gol 1 asist ile tamamlarken kanattan etkili bindirmeler yaptı, Kaptan Selçuk yorgun ve durgun bir maç geçirirken Kenan orta alanda yine çok koşan isimdi, Takımın golcüsü Serkan ise maçı 3 gol 2 asistle tamamlayarak yine geceye damgasını vuran isim olurken savunmanın ortasında performansıyla Vİda’yı anımsatan Yalçın savunmanın bel kemiğiydi.
Kaybetme Faktörleri:
Palermo takımı düşüşünü bu maçta da sürdürürken form tutmaya çalışıyor fakat belli bölgelerdeki eksiklikler bariz şekilde göze çarpıyor. Bu akşam maça çok tutuk başlayan ekip daha ilk yarıdan 3 0 geriye düşerken fark daha da büyüyebilirdi, savunmanın arkasında öyle boşluklar verdiler ki takım kendisini tanıyamayacak haldeydi. Bu performansa rağmen mücadele ve özveriyle buldukları gollerle maça ortak olan ekip farkı 1 e indirse de beraberlik golünü bulamayınca sahadan farklı skorla mağlup ayrıldılar ve 5. sıraya gerilediler. Alınan mağlubiyette en büyük etken savunmanın ortasında hala oyunu iyi kuracak bir stoperin olmaması, hava toplarında eksik kalmaları, savunmadaki top kayıpları ve orta alanda yeteri kadar iyi paslaşamayıp Adem’e top taşıyamamalarıydı diyebiliriz. Bu kadar handikapa rağmen maça ortak olmaları da büyük başarıydı ki 2. yarıya çok istekli başladılar fakat onunu getiremediler. Hüseyin bu akşam hem savunmada hem orta alanda oldukça gayretli bir görüntü sergilerken maçı da 2 golle tamamladı, Adem yeteri kadar top alamasa da maçı 1 gol 2 asist ile tamamladı, Murat ise çok tutuk bir performans sergilerken beklenenden oldukça uzak bir görüntü sergiledi.
Maç Sonrası Notlar:
-İki Ekip bu sezon 4. Kez karşı karşıya gelirken bu maçların 2 sini Palermo Kazandı, 1 maç berabere bitti, Egemenspor ise ilk kez derbide kazandı.
-2 ekip de bu sezon 19. maçlarını oynarken bu maç öncesi iki ekibin de 18 maçta 8 galibiyeti bulunuyordu ve Palermo 4. sırada, Egemenspor 5. sıradaydı, Egemenspor bu galibiyetle 4. sıraya yükseltip rakibini bir alt sıraya indirdi.
-Palermo üst üste 2. mağlubiyetini alırken bu iki galibiyet de Çalı takımlarına karşı oldu.
-Egemenspor ise son 6 maçın 5 ini kazanırken çıkışını sürdürdü.
Maçın Adamı: Serkan
Maçın Gümüş Adamı: Doğan
Maçın Kalecisi: Salih
Maçın Defansı: Yalçın
Maçın Ortasahası: Kenan
Maçın Forveti: Serkan
Maçın Golü: Serkan
Maçın Centilmeni: Hüseyin