Nobel Fc’den Hızlı Başlangıç!

Günün ilk maçında ligin yeni takımlarından Nobel takımı ile Alemdar City takımları karşı karşıya geldi. İlk dakikalarda 2 takımda rakibini tartarken ilerleyen dakikalarda Nobel takımı ağırlığını koydu ve ilk yarıyı 3-0 önde tamamladı. Alemdar takımı ise dakikalar ilerledikçe oyundan düştü. 2.yarı dağılan Alemdar City kalesinde bolca pozisyon görürken Nobel takımı ise art arda bulduğu goller ile farka giderek maçı 8-0 kazandı.
Kazanma Faktörleri
Maça çok kontrollü başlayan Nobel takımı dakikalar ilerledikçe oyuna alıştı ve Sunay ile 9.dakikada perdeyi açan ekip ilk yarıyı 3-0 önde tamamlarken 2.yarı vitesi düşüren ekip 37.dakikadan sonra rakibin oyundan düşmesini çok iyi değerlendirerek 5 gol daha bularak ligdeki ilk maçında 8-0 gibi farklı bir skor ile maçı kazandı. Kalede görev alan Şerif ilk maçında mükemmel bir maç çıkardı. Kalesini gole kapatan Emrah refleksleri ile parmak ısırttı. Savunma kurgusu çok iyi olan ekip birbirlerinden kopmamaya dikkat etti. Savunmada görev alan Şerif maç boyunca çok fazla efor sarf etti. Topu savunmadan ileriye taşıyan İbrahim oyunu çok iyi açtı. İleride ayağa pas yapan Nobel takımı etkili paslaşmaları ile rakip savunmayı deldi. Sunay ile Yaşar 2’lisinin uyumları çok iyiydi. Ver kaçları ile dikkat çeken 2’li uzaktan şutlar ile rakip kaleyi zaman zaman zorlarken ileri uçta görev alan Hüseyin ise maçın son dakikalarında açılsa da 3 gol kaydetmeyi başardı. İlk maçında güçlü rakibini farklı yenen Nobel takımı ligde zirveyi zorlayabilecek bir ekip olduğunu gösterdi.
Kaybetme Faktörleri
Maça daha etkili başlayan ekip olan Alemdar takımı girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremeyince kalelerinde golü gördü. Dakikalar ilerledikçe golü bulamayan ekip savunmasında açıklar vermeye başladı. Bunun akabinde kalesinde goller görmeye devam etti ve ilk yarıyı 3-0 geride tamamladı. 2.yarı hücum ağırlıklı çıkan Alemdar City takımı kilidi bir türlü açamayınca farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Yunus bir önceki maçta gösterdiği performansı bu maçta sahaya yansıtamadı. Savunmada çok kopuk bir görüntü çizen Alemdar takımında savunmada görev alan oyuncuların hepsi tel tel döküldü. İleride oyunlarını bir türlü sahaya yansıtamayan Alemdar takımında Murat orta sahada çok fazla topu ayağında tutunca takımının hücumlarını yavaşlattı. Takım olarak çok fazla pas hatası yapan ekipte ileri uçta görev alan Samet ise maç boyunca çok fazla gol pozisyonuna girse de bunları gole çeviremeyince golü bulamayan Alemdar takımı farklı mağlubiyete boyun eğdi.
Maçın Adamı:Yaşar
Maçın Gümüş Adamı:Sunay
Maçın Kalecisi.:Emrah
Maçın Defansı:Şerif
Maçın Ortasahası:Yaşar
Maçın Forveti:Hüseyin
Maçın Centilmeni:Yunus