Liverpool Fk’dan Final Yolunda Dev Adım!

Final Four 2. hafta maçında Liverpool Fk ile Cska Filistin takımları karşı karşıya gelirken maç boyunca yüksek tempoda oynanılan müsabakada kazanan 5 4 lük skorla Liverpool Fk takımı oldu ve Final Four yolunda çok önemli bir avantaj elde ettiler.
Kazanma Faktörleri:
Liverpool Fk takımı lig kariyerinde 4. kez Cska Filistin le karşılaştı ve ilk galibiyeti alsa da en anlamlı maç buydu ki bu galibiyetle final yolunda çok büyük bir avantaj elde ettiler. Maça genç ve koşan bir kadro ile çıkan ekip ilk yarıda aradıkları pozisyonları bulamayınca uzaktan etkili şutlarla gol aramaya çalıştılar ve bu pozisyonlardan 2 tane gol bulup devreyi 2 1 önde tamamladılar. 2. yarıda daha çok kontra toplarla etkili olan ekip savunmanın arkasında buldukları boşlukları iyi değerlendirerek farkı korumasını bildi ve zaman zaman farkı 2 ye çıkarsa da hemen ardından yedikleri gollerle skor genelde 1 farkta kalsa da maçı 1 farkla kazanmasını bildiler. Genel anlamda çok iyi pas yaptılar topu iyi dolaştırdılar, uzaktan etkili şutlarla gol aradılar ve bunda da başarılı oldular. İlk yarıda uzaktan 2 gol bulan ekip 2. yarıda savunmanın arkasına atılan toplarla etkili oldular. Önder takımın bu akşam en çok koşan ismi olurken Şahin de takım oyununa ayak uydurunca takıma büyük katkı sağladı 2 de gole imza attı, Emrecan uzun bir zamanın ardından hücum hattında görev yaparken istekli oyunuyla takımın en etkili silahlarındandı. Oyuna sonradan dahil olan Mert takıma hareketlilik getirirken maçı bir golle tamamladı.
Kaybetme Faktörleri:
Final Four a Master Cup Şampiyonu olarak katılan Cska Filistin takımı bu şampiyonluğun ardından kadrosunu muhafaza konusunda sıkıntı yaşayınca istenilen oyunu sahaya yansıtamadılar ve finaller boyunca iddialı olamadılar. İlk maçın farklı mağlubiyetle sona ermesi umutları azaltırken bugün iyi mücadele etseler de galibiyete inanmış bir görüntü vermediler ve rakiplerine karşı direnmeye çalışsalar da güç olarak yetemediler. Kolay gol yiyen ekip zor gol atsa da maça ortak olmayı başarırken şutör oyuncu sıkıntısı çok yaşadılar, attıkları gollerin hepsini ceza alanı içine kadar girip attılar. Buna rağmen mücadele olarak iyi bir görüntü sergileyen ekip final şansını kaybederken Hüseyin attığı 3 golle takımın en etkili ismi oldu, Okan yenilen 2 golde direk pay sahibi olsa da orta sahanın en çok koşan ismiydi, Mustafa bugün tutuk bir oyun sergilerken Engin de yerinde müdahaleleri ile takımın iyilerindendi.
Maçın Adamı: Şahin
Maçın Gümüş Adamı: Önder
Maçın Kalecisi: Ahmet
Maçın Defansı: Batuhan
Maçın Ortasahası: Önder
Maçın Forveti: Şahin
Maçın Golü: Batuhan
Maçın Centilmeni: Engin