Greenboys Yarı Finalde!

Master Cup’ın ilk çeyrek final mücadelesinde A grubunun 2. Bitiren Green Boys takımı ile B grubu 1. Bitiren Atmosfer Medya takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 takımda etkili başlarken 5.dakikada Samet yüzde yüzlük bir golü engellerken aynı dakika içinde dışarı giden topu kendi ağlarına yollayınca Atmosfer Medya takımı öne geçti. Golden sonra oyundan düşmeyen Green Boys Mert ile beraberliği sağlarken ilk yarı art arda bulduğu goller ile ilk yarıyı 3-1 önde tamamladı. 2.yarıya Atmosfer Medya farkı azaltmak için bastırsa da kalesinde açıklar verince Green Boys takımı bu açıkları çok iyi değerlendirerek maçı 6-2 kazandı ve adını yarı finale yazdıran ilk takım oldu.

Kazanma Faktörleri
Maça çok istekli başlayan Green Boys takımı Samet’in hırsı nedeniyle geriye düşse de oyun disiplininden kopmayarak ilk yarıyı 3-1 önde tamamlamayı başardı. 2.yarı rakibin baskısı ile karşılaşsalar da skoru korumayı başaran ekip kontra ataklar ile bulduğu goller ile 41.dakikada skoru 5-1 yaptılar. Bu dakikadan sonra daha rölantide bir oyun sergileyen ekip maçı 6-3 kazandı. Kalede görev alan Onur refleksleri ile takımını maç boyunca ayakta tutarken zaman zaman oyunun içine dahil olarak takımını rahatlattı. Savunmada rakibe göz açtırmayan ekipte Samet her ne kadar kendi kalesine gol atmış olsa da bir çok gol pozisyonunu da engelleyen isimdi. Çok hırslı oynayan Samet takımını ateşleyen kişiydi. İleride görev alan bütün oyuncuları oldukça yetenekli olan Green Boys takımında en çok dikkat çeken isimler ise Oktay ile Mertti. Oktay takımının en efektif isimlerinden biri olurken uzaktan attığı şutlar ve akıl dolu pasları ile göz doldurdu. Mert ise bitiriciliği ve tekniği ile rakibin fişini çekerken maçın yıldızıydı. Çoğu pozisyonda fırsatçılığını konuşturan Mert yarı finali getiren isimdi.

Kaybetme Faktörletri
Maça oldukça istekli başlayan Atmosfer Medya takımı rakip kaleye abluka altına almışken Samet’in kendi kalesini golü atması ile öne geçti. Fakat skoru korumakta sıkıntı yaşayan ekip geriye düşmekten kurtulamadı. İlk yarıyı 3-1 geride tamamlayan ekip 2.yarıya baskı kurarak başlamaya çalışsa da kalesinde goller görünce oyundan düştü ve turu 6-3’lük skor ile bıraktılar. Kalede görev alan Cem bir kaç kritik kurtarışa imza atsa da yediği bir kaç golde hatası büyüktü ve kalede bekleneni veremedi. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte Selim savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca savunmasını terk etmeyen Selim takım arkadaşlarından beklediği desteği alamayınca onunda yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. İleride tutuk bir oyun sergileyen ekipte Mücahit tekniği ve hızı ile bir şeyler çabalasa da yeterli olmadı. Takım Kaptanı olan Tayfun ise çok yorgun çıktığı maçta fazla etkili olamazken silik bir görüntü çizdi. Maça şanslı bir şekilde öne geçerek başlayan ekip rakibin genç ve dinamik oyuncularına çözüm üretemeyince kupaya çeyrek finalde veda etmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Mert
Maçın Gümüş Adamı:Onur
Maçın Golü:Mert
Maçın Kalecisi:Onur
Maçın Savunması:Samet
Maçın Orta sahası:Onur
Maçın Forveti:Mert
Maçın Centilmeni:Tayfun