Haddini Bilbao Yarı Finalde!

Çeyrek Final Turu son maçında Haddini Bilbao ile Diriliş Fk takımları karşı karşıya gelirken final maçı havasında geçen müsabakada ilk yarısını 2 1 önde geçen Haddini Bilbao 2. yarıda 3 2 yenik duruma düşmesine rağmen maçı çevirmesini bildi ve bu zorlu maçtan 5 3 lük skorla galip ayrılıp adını yarı finale yazdırdı.
Kazanma Faktörleri:
Sezon boyunca sergiledikleri performansla Şampiyonluğun en ciddi favorilerinden olduğunu gösteren Haddini Bilbao takımı maça çok hızlı başlayıp Ahmet’le öne geçse de hemen ardından yedikleri golle skora denge geldi fakat buna rağmen devreyi 2 1 önde tamamlamasını bildiler. 2. yarıda bir ara oyunun üstünlüğünü öyle ele aldılar ki yüksek tempoyla oynayıp rakibi kendi sahasında eksik de yakalayıp 3 4 net pozisyondan sonuç alamadılar. Bu bölümde takım içi tartışmalar 1 2 oyuncuyu oyundan düşürünce kalelerinde peş peşe goller gördüler ve bir anda 3 2 yenik duruma düştüler. Bu sallantı 4 5 dakika sürse de yeniden toparlanan ekip buldukları peş peşe gollerle sahadan 5 3 lük skorla galip ayrılmasını bildi ve adını yarı finale yazdırdı. Her ne kadar maça favori olarak çıksalar da ve buna paralel bir futbol oynasalar da 2. yarının başlarında oyundan düşmeleri az daha pahalıya mal oluyordu ki yıldız oyuncuları ön plana çıkıp maçı çevirmesini bildiler. Kadro yapısı itibariyle tam bir yıldızlar karması şeklinde sahada yer alan ekip harika bir futbol sergiledi, nefis paslaşmalarla rakip kalede etkili oldular, zaman zaman rakibin baskılı oyununu yıldız oyuncularının bireysel yeteneklerini kullanarak bu baskıyı kırmasını bildiler.
İkili savunma oynayan ekibe orta alandan destek verildiği sürece çok da pozisyon vermediler fakat 2. yarının başında oyundan düşmeleri savunmada da eksik yakalanmalarına sebep oldu, bu da yenik duruma düşmelerini sağladı. Buna rağmen hücum yollarında istekli oyunları rakibin direncini kırarken son dakikalarda daha rahat pozisyonlar bulmaya başladılar ve buldukları gollerle maçı kopardılar.
Diriliş Fk takımı ise rakibin baskılı oyununa rağmen iyi mücadeleyle bu baskıyı kırmasını bildi ve ilk yarıda oyundan hiç kopmadı. 2. yarıya da hızlı başlayıp skoru 3 2 ye getirip son 10 dakikaya önde girip net de pozisyonlar bulmalarına rağmen bunlardan sonuç alamayınca yarı final biletini rakiplerine adeta hediye ettiler. Yaklaşık 35 40 dakikalık bölümde maça ortak olup öne de geçmelerine rağmen skor 3 2 yken kaçırdıkları 2 net pozisyon maçı da kaybetmelerine sebep oldu, savunmada dirençleri düşen ekip rakibin baskılı atakları karşısında ayakta duramadı ve yenilen gollerle maça havlu attılar.
Bugün iyi pas yapıp iyi futbol oynadıklarını söyleyemeyiz fakat Haddini Bilbao gibi ligin en iyi futbolunu oynayan ve en iyi pas yapan takımına karşı olağan üstü bir mücadele sergilediler, rakibe sürekli baskı yapıp topla rahat oynamalarına izin vermemeye çalıştılar ki genel olarak da bunda başarılı oldular diyebiliriz. Kadroları rakibe göre daha fazla oturmuş bir kadro olmadıkları için hücum hattında istedikleri alamasalar da net pozisyonlar buldular fakat son vuruşlarda ve pas tercihlerinde şanssızdılar.
Öne Çıkan İsimler:
Haddini Bilbao takımında kalecisinden hücum hattına bütün oyuncular performanslarıyla izleyenleri büyülerken genel anlamda orta alanda Tarık, Murat, Ahmet üçlüsü maç boyunca aktifti, hem sorumluluk alıp oyunu iyi kurdular hem de arkadaşlarıyla olumlu pas trafiğinde bulundular, Murat attığı 2 golle galibiyette önemli rol oynadı, Semih ise son bölümde sahne alarak 1 gol 1 asistle maçın kırılma anlarında önemli bir rol oynadı.
Diriliş takımında ise Emre ve Serkan oldukça istekli ve mücadeleci bir oyun sergiledi, takıma bu maç katılan Mesut uyum sorunu yaşarken Hamitcan savunmada çok iyiydi, 2. yarıda hücuma geçip skor avantajının eline alınmasında büyük rol oynadı fakat kaçan gollerin ardından rakibin etkili ataklarında savunmada yokluğu hissedildi, Hikmet da kalesinde 1 2 şanssız gol yemesine rağmen harika kurtarışlara imza attı. Takımın tartışmasız en başarılı ismi bu akşam Behçet’ti ki en fazla top kazanan oyuncu oldu, rakibe sürekli yakın markaj kurup topla rahat oynamalarına izin vermedi, takımın en ön plana çıkan ismiydi.
Maçın Adamı : Murat
Maçın Gümüş Adamı : Tarık
Maçın Kalecisi : Murat
Maçın Defansı : Behçet
Maçın Ortasahası : Ahmet
Maçın Forveti : Murat
Maçın Golü : Ahmet
Maçın Centilmeni : Emre