Green Boys Sonradan Açıldı!

Günün ilk maçında ligin en genç takımı Milanyum ile Green Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça Green Boys takımı baskılı başlarken Milanyum ise rakibini tartıyordu. Green Boys takımı ilk yarı girdiği pozisyonlardan bir türlü aradığı golü bulamazken Milanyum ise ilk yarının sonlarına doğru ataklarını sıklaştırdı. Art arda bulduğu goller ile Milanyum öne geçti ve ilk yarı 2-0 Milanyum takımının üstünlüğü ile geçildi. 2.yarıya Green Boys takımı farkı azaltmak için baskılı başlasa da risk aldığı dakikalarda Milanyum bir gol daha buldu. İlerleyen dakikalarda Green Boys golü bularak oyuna ortak oldu. Milanyum takımı skoru korumaya yönelik bir oyun sahaya yansıtınca savunmaya çok çekildi ve kalesinde bir çok gol pozisyonu gördü. Green Boys takımı bu pozisyonları çok iyi değerlendirerek beraberliği sağladı. Son dakikalarda 1 gol daha bulan Green Boys takımı 3-0 geriye düştüğü maçı 4-3 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça baskılı bir başlangıç yapan Green Boys takımı aradığı golü bir türlü bulamayınca ilk yarının sonlarına doğru oyundan düştüler ve ilk yarıyı 2-0 geride tamamladılar. 2.yarının başında fark 3’e çıktıktan sonra çok iyi bir reaksiyon gösteren ekip Maçın son 10 dakikasında bulduğu 4 gol ile galibiyete ulaşırken kalede görev alan Yahya refleksleri ile kalesinde devleşirken kurtarışları ile farkın açılmasını engelledi. Savunmada zaman zaman oyundan düşen Green Boys takımında Samet zaman zaman yalnız kalsa da takımının savunmasını toparlayan isimdi. İleride ilk yarı bir türlü dikiş tutturamayan Green Boys takımı 2.yarı açılırken Egemen takımın dinamosu gibiydi. Sahada basmadık yer bırakmayan Egemen attığı paslar ile göz doldurdu. Maçın yıldızı olan Oktay attığı 2 gol ile takımını maçın içine sokarken, takımını galibiyete de taşıyan kişiydi. Tekniği ile göz dolduran Oktay çok iyi bir performans sergiledi. Maçta 3-0 geriye düşmesine rağmen oyundan düşmeyen Green Boys takımı zor da olsa galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça rakibini tartarak başlayan Milanyum takımı ilk yarının sonlarına doğru ataklarını sıklaştırarak ilk yarıyı önde tamamlamayı başarırken 2.yarı rakibin baskısı ile karşılaşsalar da bu baskıyı üstlerinden çok iyi atan ekip bir gol daha bularak farkı 3’e çıkardıktan sonra rehavete kapıldı ve maçı kaybettiler. Kalede görev alan Osman mükemmel bir maç çıkarırken refleksleri ile dikkat çekti. İlk yarı kalesini gole kapatarak takımını ayakta tutan Osman 2.yarı kalesinde bir çok gol pozisyonu görünce yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok kollektif olan ekipte bütün oyuncular birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatırken Burak savunmanın bel kemiğiydi. Savunmasını hiç terk etmeyen Burak müdahaleleri ile rakibin çoğu pozisyonunu kesmeyi başardı. İleride tam bir takım oyunu sahaya yansıtan ekipte Ömer takımının ataklarını şekillendirirken oyun görüşü ile fark yarattı. Klas pasları ile takım arkadaşlarını besleyen Ömer oldukça efektifti. İleri uçta görev alan Atamert ise topu ayağında çok iyi saklarken bitiriciliğiyle göz doldurdu. Attığı goller ile takımını öne geçiren Atamert maçın yıldızlarındandı. 2.yarı farkı 3’e çıkardıktan sonra rehavete kapılıp oyundan düşen Milanyum takımı 3-0 öne geçtiği maçı 4-3 kaybetmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Oktay
Maçın Gümüş Adamı:Atamert
Maçın Golü:Oktay
Maçın Kalecisi:Yahya
Maçın Savunması:Egemen
Maçın Orta sahası:Oktay
Maçın Forveti:Atamert
Maçın Centilmeni:Burak