Green Boys Play-Of’lara Hazır

Günün ilk maçında Vasco ile Green Boys takımları karşı karşıya gelirken maça Green Boys takımı çok etkili başladı ve Gökhan ile art arda goller bularak maçın başında 2-0 öne geçti. Vasco ise ilk yarı direkleri döverken ilk yarı 2-0 Green Boys’un üstünlüğü ile geçildi. 2.yarının başında İbrahim ile farkı 1’e indirmeyi başaran Vasco ilerleyen dakikalarda beraberlik için risk alırken savunmada açıklar verince Green Boys takımı bu açıkları çok iyi değerlendirdi ve maçı Green Boys takımı 4-1 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça çok hızlı başlayan Green Boys takımı art arda goller ile maçın başında farkı açarken ilk yarıyı 2 fark ile önde tamamlamayı başardı. 2.yarının başında kalelerinde golü görse de oyun disiplininden kopmayan ekip maçı net bir skor ile kazanmayı başardı. Kalede görev alan Mehmet mükemmel bir maç çıkarırken olgunluğu ile takıma seviye atlattı, Onur’un yokluğunu bir an olsun takıma hissettirmeyen Mehmet kurtarışları ile takımını önde tutan isimdi. Savunmada çok uyumlu olan ekipte Yakup savunmada çakılı oynayan isimdi, maç boyunca savunmasını terk etmeyen Yakup performansı ile göz doldurdu. İleride etkili oyuncuları ile sonuca giden Green Boys takımında Burak takımının ataklarını şekillendirirken kritik pasları ile dikkat çekti. Oktay ise uzaktan attığı şutlar ile dikkat çekerken şık hareketleri ile rakibi egale etti. Forvette görev alan Gökhan maçın yıldızı olurken kusursuz bir maç çıkardı ve bitiriciliği ile fark yarattı. Çok iyi pozisyon alan Gökhan golü adeta kokladı. İlk dakikadan itibaren maçın kontrolünü eline alan ekip zaman zaman zorlansa da maçı kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça alışamadan kalelerinde goller gören ekip ilk yarı bir çok gol pozisyonuna girse de direkleri ve kaleci Mehmet’i bir türlü geçemeyince ilk yarıyı geride tamamladılar. 2.yarıya golle başlasalar da aradıkları beraberlik golünü bir türlü bulamayan ekip yenilgiye boyun eğdi. Kalede görev alan Hüseyin maç boyunca bir çok kurtarışa imza atsa da yediği gollerde yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada zaman zaman oyundan düşen Vasco takımında Fatih’in yokluğu hissedilirken, Emre savunmanın bel kemiğiydi. Rakibin çoğu atağına ayak koyan Emre savunmada çok yorulurken maçın sonlarına doğru yalnız kaldı. İleride şeytanın bacağını bir türlü kıramayan ekipte Mert takımın ataklarını şekillendirirken attığı klas paslar ile göz doldurdu. Takımının tek golüne imza atan İbrahim ise hem savunmada hemde hücumda elinden geleni yaparken sahanın en çok koşanlarından biriydi. Maçın genelinde maçın içinde olan Vasco takımının bir çok şutu direkten dönünce yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Gökhan
Maçın Gümüş Adamı:Mehmet
Maçın Golü:Gökhan
Maçın Kalecisi:Mehmet
Maçın Savunması:Yakup
Maçın Orta sahası:Oktay
Maçın Forveti:Gökhan
Maçın Centilmeni:Emre