Goriyana Fırtınası Yeni Sezona Hızlı Başladı!

Maçtan Notlar ve Takım Değerlendirmeleri
Maç Goriyana takımının başlama vuruşu ile başladı. İlk dakikalarda tek pas ile hücum etmeye çalışan Goriyana takımına karşılık Fcb takımı ise hızlı oyuncuları ile kontra atak aradı. 2 takımda maçın ilk dakikalarında uzaktan şutlar ile rakip kaleyi yoklayarak rakibi çözmeye çalışsa da bu pozisyonlarda 2 kaleci de başarılıydı. Maçta biraz daha iyi oynayan ve maça hakim olan taraf Goriyana takımıydı. 10.dakikada ceza sahası dışından şık bir gol ile maçın kilidini açan isim Goriyana takımından Furkan oldu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golün sevincini daha yaşayamadan kalecilerinin bir anlık dalgınlığını iyi değerlendiren Ozan santradan güzel bir vuruş ile maça dengeyi getirdi. Fakat bu golden 2 dakika sonra Goriyana takımından Furkan şık bir aşırtma vuruş ile takımını bir kez daha öne geçirdi. Bu golden sonra tekrar maça dengeyi getirmek için baskı kurmaya çalışan Fcb takımı kalesinde açıklar veriyordu. Bu açıkları iyi değerlendiren Goriyana takımı ise 15.dakikada Emircan ile 2 farklı üstünlüğü sağladı. Farkın 2 olması ile biraz daha topu ayağında tutarak ve zamanı eriterek oynamaya çalışan Goriyana takımı bu dakikalarda farkı arttırabileceği pozisyonlar yakalasa da değerlendiremedi. 20.dakikada organize bir atak ile sonuca giden Fcb takımı Ozan ile aradıkları golü bularak farkı 1’e indirerek maça tutundu. Bu golden sonra oyunun kontrolünü tekrar eline alan Goriyana takımı 23.dakikada Atakan ile farkı tekrar 2’ye çıkaran golü buldu. İlk yarının kalan dakikalarında 2 takımda gol pozisyonlarına girse de bu pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca ilk yarı 4-2 Goriyana takımı Lehine sonuçlandı.
2.yarıya Fcb takımı farkı azaltmak için istekli başladı ve Yunus ile farkı 1’e indirmede Goriyana takımının etkili ismi Furkan’ın golünü engelleyemeyince 27.dakikada skor 5-3 oldu. Farktan dolayı daha kontrollü bir oyun sergileyen Goriyana takımı maçın hakimiydi ve maçın temposunu istedikleri gibi ayarlıyorlardı. Fcb takımı ise farkı azaltmak için bir çok gol pozisyonuna girse de son vuruşlardaki etkisizlikleri ile bir türlü aradıkları golü bulamıyorlardı. Goriyana takımından Furkan 34.dakikada skoru 6-3 e getirerek takımını iyice rahatlattı. 37.dakikada Fcb takımı mutlak gol şansını değerlendiremeyince oyundan iyice düştüler bunu çok iyi değerlendiren Goriyana takımı 40, 41ve 42. dakikada Furkan ve Atakan ile Ard arda goller bularak skoru 9-3’e getirdi ve maçın son anlarına rahat girdiler farkın açılmasından dolayı sinirleri gerilen Fcb takımı kendi içinde birbirlerine laflar atmaya başlasa da savunma anlamında kalan dakikalarda daha iyi bir görüntü çizdiler. 46.dakikada Erdoğan bir gol daha bularak farkı iyice arttırdı Kalan dakikalarda 2 takımda etkili pozisyonlar yakalasalar da kalecileri geçemeyince maçta başka gol sesi çıkmayacak derken don dakikada Faruk sahneye çıkarak bir gol daha attı ve maçı 10-3 Goriyana takımı kazandı.
Fcb
Maça iyi başlasalar da devamını getiremeyen ekip dakikalar ilerledikçe oyundan düştüler ve farklı mağlubiyeti engellemediler. Kalede Mete görev aldı. Maça iyi başlasa da ilerleyen dakikalarda oyundan düşen Mete beklenen performansı gösteremedi. Savunmada Onur, Mücahit ve Arif 3’lüsü görev aldı. Uyumları kötü olan 3’lüden Onur savunmada çakılı kalan isimdi elinden geleni yapsa da zaman zaman yalnız kalan isim ortalama bir maç çıkardı. Mücahit rakibe erken girmesi ile arkasında büyük açıklar vermesi takımına zaman zaman sıkıntı yarattı. Arif ise savunmada görev aldata takımının en efektif isimlerindendi. Topu çıkaran isim olan Arif şık bilek hareketleri ile takımının dikkat çeken isimlerindendi. Orta sahada Yunus ve Ferhat 2’lisi görev aldı. Performansları vasat kalan 2’liden Yunus orta sahada oynamasına rağmen çoğu pozisyonda ilerde kalması takımını eksik bıraktı diyebiliriz. Ferhat takım arkadaşlarının açıklarını kapatmak için çok fazla efor sarfetmesi onu oyundan düşürdü. Forvette ise Ozan görev aldı. Takımı adına her şeyi yapan Ozan arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Sonraki maçlarda Fcb takımına başarılar dileriz.
Goriyana
Maça dengeli başlasalar da ilerleyen dakikalarda ağırlığını sahaya koyan ekip maçı farklı bir skor ile kazanmasını bildi. Kalede Bilalcan görev aldı. Refleksleri çok iyi olan eldiven takımını arkadan çok iyi yönlendirdi. Savunmada Ömer, Faruk ve Emircan 3’lüsü görev aldı. Uyumları çok iyi olan 3’lüden Emircan savunmanın bel kemiğiydi maç boyunca savunmasını terketmeyen isim zaman zaman arkadaşlarının kanserlerinde girdi. Faruk Savunmada kritik müdahalelerde bulundu zaman zaman ileride çıkan isim skora da 2 gol ile katkıda bulundu. Ömer ise savunmadan varını yoğunu ortaya koydu takımı ardına bugün çok fazla çalışan isim takımın kilit isimlerindendi. Ortasahada Atakan ve Berkcan 2’lisi görev aldı. Uyumları muhteşem olan 2’liden Berkcan oyunun her 2 yönünde de görev alarak hem hücuma hem de savunmasına katkıda bulundu. Atakan ise takımını bir maestro gibi yöneterek takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Forvette ise Furkan görev aldı. Tam bir forvet olan Furkan son vuruşları ile profesyonel sporculara parmak ısırttı. Çok iyi bir maç çıkaran Furkan maçın en etkili ve en dikkat çeken ismiydi. Sonraki maçlarda Goriyana Takımına başarılar dileriz.
Maçın Adamı:Furkan
Maçın Kalecisi:Bilalcan
Maçın savunması:Faruk
Maçın Orta sahası:Atakan
Maçın Forveti:Furkan