Flora Tekstil Tecrübesi İle Kazandı!

Günün ilk maçında Flora Tekstil ile Matrahspor takımları karşı karşıya gelirken ilk dakikalarda oldukça etkili olan Flora Tekstil art arda bulduğu goller ile 2.dakikada skoru 2-0’a getirmeyi başarırken Matrah takımı farkı 1’e indirmeyi başarsa da karşılıklı goller ile geçilen ilk yarıyı Flora Tekstil takımı ilk dakikada bulduğu goller ile ilk yarıyı 4-2 önde tamamlamayı başardı. 2.yarı farkı 1’e indirmeyi başaran Matrah takımı beraberlik golünü bir türlü bulamazken dağılınca Flora Tekstil takımı art arda bulduğu goller ile farka gitti ve maçı 7-3 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça oldukça etkili başlayan tecrübeli ekip ilk dakikalarda bulduğu goller ile ilk dakikadan itibaren maçın kontrolünü eline alırken ilk yarıyı 2 fark ile önde tamamlamayı başardı. 2.yarı kalelerinde golü gören ekip uzun süre maçı 1 fark ile önde götürürken kalesinde bir çok tehlikeli pozisyon görse de bunları savuşturmayı başardı ve rakibin oyundan düşmesi ile art arda bulduğu gollerle maçı net bir skor ile kazanmayı başardı. Kalede görev alan Nejdet kalesinde 3 gol görse de fark 1 iken yaptığı kritik kurtarışlar ile takımını önde tutmayı başardı. Savunmada zaman zaman açıklar veren ekipte Kadir savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca savunmasını terk etmeyen Kadir müdahaleleri ile dikkat çekti. İleride görev alan Özcan ve İslam 2’lisi zaman zaman uyuşmazlık yaşasa da tecrübeleri ile maça ağırlıklarını koydular ve maçı takımlarına getirdiler. Maçın yıldızı olan Turgut ise ilk dakikalarda bulduğu goller ile takımını öne geçirirken hem savunmada hemde hücumda sahanın en etkili ismiydi. Genç rakibi karşısında tecrübesini konuşturan ekip maçı zor da olsa kazanmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde şok goller görerek maça başlayan ekip sonrasında toparlasalar da ilk yarıyı 2 fark ile geride tamamladı. 2.yarı farkı 1’e indirmeyi de başaran ekip bir türlü berberlik golünü bulamayınca oyundan düştüler ve maçı kaybettiler. Kalede görev alan Soner bir çok kurtarışa imza atsa da yediği goller de yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada ellerinden geleni yapan ekipte Murat savunmasını maç boyunca terk etmezken çoğu pozisyonda yalnız kaldı. İleride etkili oyuncuları ile sonuca gitmeye çalışan ekipte Süleyman takımının ataklarını şekillendiren isimdi. Maç boyunca arkadaşlarını besleyen Süleyman savunmaya da yardım etti. Enes ise takımının skoreri olurken son dakikalarda pili bitti. Genç ekip tecrübeli rakibi karşısında beklenen oyunu sahaya yansıtamayınca farklı yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Turgut
Maçın Gümüş Adamı:İslam
Maçın Golü:İslam
Maçın Kalecisi:Nejdet
Maçın Savunması:Turgut
Maçın Orta sahası:Özcan
Maçın Forveti:İslam
Maçın Centilmeni:Eyüp