Filistin Rovers 2.Yarı Galibiyete Ulaştı!

Günün ilk ve tek maçında Filistin Rovers takımı ile Geçit United takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 ekipte temkinli bir başlangıç yaparken Geçit United takımı 13 ve 15.dakikada bulduğu art arda  goller ile 2 farklı üstünlüğü yakalasa da Filistin Rovers Hüseyin ile ilk yarı farkı 1’e indirmeyi başardı. 2.yarıya Geçit takımı skoru korumak için savunma ağırlıklı bir oyun sahaya yansıtarak başladı. Bunu çok iyi değerlendiren Filistin takımı önce beraberliği sonrasında ise öne geçmeyi başardı. Geriye düştükten sonra etkili bir oyun sahaya yansıtan Geçit takımı bir türlü skoru eşitleyemedi ve Filistin Rovers takımı maçı 5-2 kazanmayı başardı.

 

Kazanma Faktörleri

Maça temkinli başlayan ekip rakibin baskısı karşısında savunmaya çekilirken art arda  yediği goller ile 2-0 geriye düşse de ilk yarıyı 1 fark ile kapatmayı başardı. 2.yarı savunmada çok iyi bir oyun ortaya koyan ekip kalesini gole kapatarak galibiyete uzanmayı başardı. Kalede görev alan Arif kalede fiziği ile takım arkadaşlarına güven verirken kurtarışları ve refleksleri ile 2.yarı kalesini gole kapatarak kalesinde adeta devleşti. Savunmada oldukça uyumlu olan ekipte Ömer savunmayı toparlayan isimdi. Maç boyunca takım arkadaşlarını yönlendiren Ömer müdahaleleri ile rakibin çoğu atağını kesmeyi başardı. İleride ilk yarı zorlansa da 2.yarı istediği oyunu sahaya yansıtan Filistin takımında Çağatay takımının ataklarını şekillendirirken akıl dolu pasları ile rakibin kilidini açan isimdi. Salih ise tekniği ve uzaktan attığı şutlar ile dikkat çekerken oldukça etkiliydi. Maçın yıldızı olan Hüseyin ise pozisyon bilgisi ile golü adeta koklarken bitiriciliği ile rakibi yıkan kişiydi. İlk yarıyı geride tamamlamalarına rağmen oyun disiplininden kopmayan ekip zor da olsa galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri

Maça oldukça etkili bir başlangıç yapan Geçit United takımı ilk yarı 2-0 öne geçmeyi başarsa da ilk yarıyı 1 fark ile önde tamamlamayı başarabildi. 2.yarı ileride bal yapmayan arı gibi olan ekip bir türlü golü bulamayınca yenildi. Kalede görev alan Fırat bir çok güzel kurtarışa imza atsa da yediği gollerde yapabilecek pek bir şeyi yoktu. Savunmada ilk yarı uyumlu olan Geçit takımı 2.yarı çok kopuk bir görüntü çizdi. Savunmanın bel kemiği olan kaptan Ahmet maç boyunca savunmasını terk etmezken bir çok pozisyonu engellemeyi başarsa da zaman zaman yalnız kaldı. İleride efektif bir oyun sahaya yansıtan ekipte Talip maçın açılışını yaparken hızı ile rakiplerini yıldırdı. Yunus ise takımın dinamosu gibi hem savunmada hemde hücumda elinden geleni yapsa da 2.yarı oyundan düştü. Maç boyunca bir çok gol pozisyonuna giren Geçit United takımı bu pozisyonları hoyratça harcayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Hüseyin
Maçın Gümüş Adamı:Çağatay
Maçın Golü:Hüseyin
Maçın Kalecisi:Arif
Maçın Savunması:Ömer
Maçın Orta sahası:Çağatay
Maçın Forveti:Hüseyin
Maçın Centilmeni:Ömer