Filistin 2. Yarıda Açıldı!

Gecenin 2. maçında Balat Tr ile Cska Filistin takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı büyük çekişmeye sahne olan ve 2 2 lik skorla sona eren maçta Cska Filistin 2. yarıda açıldı ve sahadan 9 3 lük skorla galip ayrıldı.
Kazanma Faktörleri:
Cska Filistin takımı ilk yarıda organize olmakta zorlanırken mevki değişiklikleri, uyum süreci derken ilk yarıda istedikleri oyunu sergileyemediler. 2. yarıda daha istekli bir oyun sergileyen ekip rakibin de oyundan düşmesiyle hızlı ataklarla net pozisyonlar buldular ve de bunları gole çevirerek istedikleri galibiyeti aldılar. Orta alanda Doğan ve Furkan birbirleriyle oynadıklarında oldukça etkili olurken her iki genç oyuncunun da fizik güçleri takımın bu bölgede etkili olmasını sağladı ve 2. yarıda oyundan düşen rakiplerine karşı daha rahat pozisyonlar ürettiler. Arif kalesinde maç boyunca başarılı bir performans sergilerken özellikle ilk yarıda kalesine gelen toplarda takımına güven verdi, kritik kurtarışlara imza attı. Engin savunmayı yine çok iyi toparlarken Harun ve Yunus da savunmanın beklerinde oldukça dirençliydiler, Furkan Doğan ikilisi ise attıkları 3 er golle galibiyette büyük rol oynadılar, hem fizik güçleri hem de paslaşmalarıyla takıma ciddi katkı sağladılar.
Kaybetme Faktörleri:
Balat Tr ilk yarıda oldukça iyi bir performans sergilerken devreye de 2 2 lik skorla girdi. Zaman zaman rakip kalede etkili oldular ki bu oran rakibe göre daha fazlaydı diyebiliriz yani rakibe göre daha net pozisyonlar buldular fakat bu pozisyonlarda kaleci Arif’i geçmekte zorlandılar. 2. yarıda savunmada boşluklar vermeye başlayan ekip yedikleri gollerle oyundan düşerken son 10 dakika maça havlu attılar diyebiliriz. Oktay ve Gökhan’ın yokluğunu özellikle gol yollarında hisseden ekip belki bu iki isim sahada olsaydı 2. yarıda oyundan düşmeyebilirlerdi ve bu 2 genç ismin dinamizmi takımı ayakta tutabilirdi diye düşünüyorum. Fırat özellikle ilk yarıda iyi kurtarışlara imza atsa da 2. yarıda oyundan düştü, belki oyunda olsaydı, hücum hattında görev yapsaydı daha etkili olabilirdi. Ayhan orta alanda takımın en hareketli ismi olurken atakları başlatan isimdi, Habil savunmanın ortasında yine çok iyi mücadele etse de bu maç 2. yarıda çok yanlız kaldı, savunmanın arkasında özellikle kanatlarda büyük boşluklar verildi ki mağlubiyette en büyük etken buydu diye düşünüyorum.
Maç Sonu Notlar:
-Lider Filistin bu sezon oynadığı 19. maçtan 14. galibiyetini alırken lig tarihindeki en başarılı sezonlarından birini geçiriyor ve zirvedeki puan farkını 13 e kadar çıkardı.
-Balat Tr takımı ise en son Egemenspor’a kaybettikten sonra 3 maçtır yenilgi yüzü görmüyordu fakat bu maçın ardından aldığı bu mağlubiyetle 4. sıraya geriledi,fakat dipnot olarak söylemeliyiz ki bu ay 3. maçını oynayan ekip önümüzdeki maç bonus maçına çıkacak ve olası bir 4 puanlık galibiyetle şuanki puan cetveline göre 2. sıraya kadar yükselebilirler.
Maçın Adamı: Furkan
Maçın Gümüş Adamı: Doğan
Maçın Kalecisi: Arif
Maçın Defansı: Engin
Maçın Ortasahası: Furkan
Maçın Forveti: Doğan
Maçın Golü: Furkan
Maçın Centilmeni: Sercan