Dani Alves Volkan Böyle İstedi!

Gecenin ilk maçında Diriliş ile Frankfurt takımları karşı karşıya gelirken , Frankfurt etkili oyunu ile farklı bir galibiyet almayı başaran taraf oldu. Özellikle hücum oyuncularıyla maçı koparan Frankfurt hücumuna kolay kolay hata yapmayan defansta eklenince fark kaçınılmaz oldu.
Kazanma Faktörleri
Maça ligde diğer maçlardan tecrübesi ve kalitesini bildiğimiz kaleci Arif ile çıkan ekip savunmada ise Volkan , Yasin ve Selim üçlüsü ile oynadı. Kalede olmasına rağmen bir asist yapmayı başaran Arif’i skora katkı olarak Volkan savunmada takip edenlerden oldu. Geriden ileriye çıkışları ile dikkat çeken Volkan skora üç gollük katkı vermeyi başararak gecenin en skorer defansı olmayı başardı. Hücumda ise Selim Açan , Yusuf ve Tayfun ile başlayan ekip bu kurguda ne kadar haklı olduklarını daha ilk yarıda kanıtlamayı başardı. Selim’in oyunu kurduğu ve takımı yönlendirdiği kurguda Tayfun ise topla olan hızı ve nokta vuruşları ile rakip savunmayı ve kaleyi abluka altına almayı başardı. Selim üç asistle oynarken Tayfun ise 5 gol bir asistle maçı tamamladı. Frankfurt etkili ve keyif veren futbolu ile kazanmayı bilen taraf oldu.
Kaybetme Faktörleri
Genel olarak diğer haftalara göre dağınık bir görüntü çizen ekip hem hücumda hemde savunmada yardımlaşamamanın cezasını çekti. Özellikle savunmada rakibe verilen alanlar ve birebir oyunda rakip karşısında etkisiz kalmaları mağlubiyette etken oldu. Savunmadan hücuma çıkışlar da da top kayıpları gelince bir müddet sonra takım oyun disiplininden koparak galibiyet adına umutlarını kaybetti. Hücumda ise maça savunmada başlayıp ikinci yarı forvete geçen Sedat damgasını vurdu. Temiz vuruşları ve fırsatçılığı ile dikkat çeken Sedat takımının üç golünü de atmayı başardı.
Maçın Adamı: Tayfun
Maçın Gümüş Adamı : Volkan
Maçın Kalecisi : Arif
Maçın Savunması : Volkan
Maçın Orta Sahası : Selim
Maçın forveti : Tayfun
Maçın golü : Sedat
Maçın Centilmeni : Yusuf