Cska Filistin Farklı Galibiyetle Zirvede!

Gecenin ilk maçında Ligin ilk 9 sırası içinde 1er mağlubiyeti olan Cska Filistin ile Vişne City takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 5 0 lık Cska Filistin üstünlüğü geçen maçtan Cska Filistin takımı 8 2 lik skorla galip ayrıldı ve güçlü rakiplerini ezeli rekabette ilk defa devirip liderlik koltuğuna oturdular.
Kazanma Faktörleri:
Cska Filistin takımı maça çok iyi başlarken 6-7-8. dakikalarda peş peşe attığı 3 golle ilk bölümden önemli bir skor avantajı yakaladı. Devrenin sonlarında buldukları gollerle ilk yarıyı 5 0 gibi önemli bir avantajla önde tamamlayan ekip 2. yarıda zaman zaman geriye yaslansa da son bölümlerde rakibin de gardının düşmesiyle rahat nefes aldılar ve son bölümlerde attıkları gollerle sahadan 8 2 gibi farklı bir skorla galip ayrılıp liderlik koltuğuna oturdular. Alınan galibiyette atılan gollerden çok rakibe top oynatmamaları daha önemli rol oynarken özellikle Okan’ın olağan üstü performansıyla Rıdvan’a göz açtırmaması rakibin gol yollarına adeta sekte vurdu. Takım halinde iyi mücadele eden ekipte savunma hattı sıfıra yakın hata ile oynarken Okan gecenin gizli yıldızlarındandı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle rakibe göz açtırmadı. Harun da savunmada oldukça gayretli bir görüntü sergilerken orta alanda Furkan attığı 4 golle gecenin yıldızı oldu, bu 4 golün de ilk yarıda atılması rakibin direncini kırması sebebiyle galibiyette başrol oyuncusu oldu. Mustafa sakatlık sonrası iyi de bir maç çıkarırken Çağatay da 4 golüyle sahalara evlilik sonrası iyi bir dönüş yapmış oldu, orta alana çok yardım etti, gecenin bir diğer yıldız ismiydi.
Kaybetme Faktörleri:
Vişne City lig tarihinde aldığı en farklı mağlubiyetlerden birini yaşarken özellikle ilk yarıdaki 5 0 lık skoru bugüne kadar hiç yaşamamıştı. Aslında bu skoru hak edecek kadar kötü bir oyun da sergilemediler fakat kadrodaki eksikler ve şanssızlıkları, özellikle hücum yollarında istedikleri pozisyonları bulamamaları mağlubiyette en büyük etken oldu. Rakibin ilk yarıda bulduğu çoğu pozisyonun kalelerinde gol olması, kendilerinin ise yaptıkları ataklardan elleri boş dönmeleri maça ortak olamamalarını sağlarken 2. yarıda kapanan rakibine karşı yine atak bir oyun sergilemelerine rağmen rakibin dirençli savunmasını geçemeyince farkı kapatamadılar ve son 10 dakikada oyundan düşünce savunmalarında boşluklar verip açılan farkı önleyemediler. Orta alanda Taner’in yokluğunu ciddi anlamda hisseden ekip ayrıca kaleci eksikliğinin de olduğu maçta şanssız goller yiyip maçı yedikleri gollerle kaybettiler diyebiliriz. İleri uçta Rıdvan’la bir çok pozisyon girişiminde bulunan ekip golcü oyuncusunun rakip stoper Okan’ı geçememesiyle adeta skor kısırlığı yaşadı. Savunma hattı genel olarak iyi mücadele etse de ilk yarıda rakibe çok şut şansı vermemeleri belki de tek handikapları olurken Burak orta alanda iyi mücadele etmesine karşın bu mücadelesi yeterli olmadı. Kaptan Haktan sakatlığına rağmen iyi mücadele ederken Ali Emre de istekli bir görüntü sergiledi, bir topu da direkte patladı.
Maçın Adamı: Furkan
Maçın Gümüş Adamı: Okan
Maçın Kalecisi: Arif
Maçın Defansı: Okan
Maçın Ortasahası: Furkan
Maçın Forveti: Çağatay
Maçın Golü: Furkan
Maçın Centilmeni: Haktan