Balat Tr 4. Turda!

Play Off 3. Tur maçında Kontraatak Fc ile Balat Tr takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 1 1 sona eren maçta Balat Tr iyi savunmasıyla rakibe geçit vermeyerek maçı kazandı ve aslında büyük bir süprize imza atarak adını 4. tura yazdırdı.
Maçtan Notlar;
Öncelikli olarak kadroları değerlendirecek olarak Liverpool Fk maça ideal denilecek kalitede bir kadro ile çıkarken bazı eksik isimler olsa da yerlerinde oynayan oyuncular eksik kelimesini kullanılmamasını gerektirecek isimlerdi. Hücum anlamında Emrah, Önder, Mert ve Emrecan gibi zengin isimlerle sahaya çıkan ekip maçın genelinde atak bir oyun oynadı fakat rakibin katı savunmasını geçmekte zorladı. Gol adına her şeyi yapan ekip ceza alanına girmekte zorlanırken buldukları pozisyonlarda rakip kaleci Eren’i geçmekte zorlandılar. Çok korner kazandılar, çok frikik kazandılar, çok da şut çektiler, gol adına her şeyi yapmalarına rağmen rakibin savunmasını geçemeyince maçtan mağlubiyetle ayrıldılar. İlk yarı 1 1 sona ermesine karşın 2. yarıda yedikleri penaltı golüyle dağılan ekip peş peşe gollerle maça havlu attı, play off a 3. turdan veda etti. Emrah durdurulmakta oldukça zorlanırken tecrübeli oyuncu çalımlarıyla rakibi defalarca zor durumda bıraktı fakat yeteri kadar şut pozisyonu bulamadı. Hakan yorgun görüntüsüne rağmen savunmanın en diri ismi olurken Mert’in de 2. yarıda savunmaya çekilmesi en büyük handikaplardan biriydi ki genç oyuncu rakip sahada baskı yaparak hataya zorluyordu.
Balat Tr takımı kadro yapısı olarak savunmada tecrübeli hücumda 3 seri oyuncuyla sahaya çıkmıştı. Sezonun geneline bakıldığında en ideal kadroyu çıkaran ekip maç boyunca disiplinden ayrılmazken sabırla gol aradılar ve rakibin hatalarını iyi değerlendirip sonuca gitmesini bildiler.
Rakip kadar topla oynayamayıp rakip kadar pozisyon bulamasalar da buldukları pozisyonları iyi değerlendirdiler ve 4. tura yükseldiler.
Rakip takımın kadro yapısı ve geçen sezonun şampiyonu olması sebebiyle her ne kadar sahaya favori olarak çıkmasalar da savunmadaki dirençli görüntü galibiyette büyük rol oynadı.
Takım oyunu, oyun disiplini galibiyeti getirirken kaleci Eren kurtarışlarıyla takımını maç boyunca ayakta tuttu, galibiyetin gizli kahramanlarındandı, savunma hattı maç boyunca rakibe göz açtırmazken Oktay-Ayhan-Gökhan üçlüsü ileride çok çalışkanlardı, Ayhan ve Sercan 1 er gol atarken Oktay 3 golüyle play off biletini Balat’ın cebine koydu.
Maçın Adamı: Oktay
Maçın Gümüş Adamı: Eren
Maçın Kalecisi: Eren
Maçın Defansı: Habil
Maçın Ortasahası: Ayhan
Maçın Forveti: Oktay
Maçın Golü: Oktay
Maçın Centilmeni: Mert