Kontraatak’ın Zirve İnadı!

Gecenin maçında Kontraatak Fc ile Çepni Sk takımları karşı karşıya gelirken maça hızlı başlayan olan Kontraatak Fc takımı maçın genelinde skor üstünlüğünü elinde tuttu ve sahadan da 9 6 lık skorla üstün ayrılıp liderliğe yükseldi.
Kontraatak Fc takımı geçen sezonu finalde kaybederek büyük üzüntü yaşamıştı ve yeni sezona bunu telafi etme amacıyla başlamıştı, nitekim performansları da buna paralel devam ederken genel anlamda çok iyi bir sezon geçiriyorlar ve özellikle geniş kadro yapısı ve başarılı pas organizasyonlarıyla şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğunu gösteriyorlar. Çepni Sk karşısında da henüz ilk dakikada buldukları golle maça adeta 1 0 önde başlayan ekip skor avantajını iyi kullandı ve istekli oyunlarıyla devreye 4 2 önde girdiler. 2. yarıda karşılıklı gollerle maça bir ara büyük heyecan gelse de farkı çabuk açan Kontraatak Fc takımı sahadan farklı skorla galip ayrılmasını bildiler. Eksikleri olmasına karşın orta alanda Sedat’ın olması takıma büyük dinamizm katarken bu oyuncunun önemini bu maçta bir kez daha görmüş oldular, Genç oyuncu attığı 3 golün yanı sıra mücadelesi ile takıma ciddi katkı sağladı, Kaptan Kadir istediği topları bu maç çok da alamasa da skora 2 gollük katkı sağladı, Oğuz takımıyla çıktığı ilk maçta ileri uçta istekli bir oyun sergilerken maçı 2 golle tamamladı, Ahmet savunmadan etkili uzun toplarla arkadaşlarına pozisyonlar hazırlarken savunmada yine iyi işler yaptı, 1 de gole imza attı, Eren hava toplarında çok iyidi, Tayfun savunmanın önünde rakibi karşılayan isim oldu ve oldukça başarılı bir performans sergiledi. Mehmet de şanssız goller yese de kalesinde güven verdi, iyi bir maç çıkardı.
Oyun anlamında önceki maçlara bakışla yeteri kadar tatmin etmeseler de istedikleri pas organizasyonlarını çok yapamasalar da mücadele ve savunma anlamında iyi işler yapan ekip hak ettikleri bir galibiyet aldılar diyebiliriz.
Çepni Sk takımı ise maça gol yiyerek başlasa da iyi paslaşmalar yaptılar, pozisyonlar da buldular fakat ilk yarıda skor üretmekte zorlandılar. Devreye 4 2 geride giren ekip 2. yarıda güzel goller bulsalar da net pozisyonlardan sonuç alamayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldılar ve yükselişlerini sürdüremediler. Şampiyonluğun ciddi adaylarından birine karşı alınan mağlubiyet bundan ders çıkarmalarına sebep olacaktır diye düşünüyorum ki Çepni Sk bu sezon çıtayı yavaş yavaş yükseğe taşıyarak play off lar da söz sahibi olmak isteyen bir takım görüntüsünde olduğu için bu tür maçlardan kazanılacak her tecrübe temmuz ayındaki play off larda işine yarayacaktır. Bugün savunmada yapılan basit top kayıpları gol yemelerine sebep olurken bu goller maçı kaybetmelerine sebep oldu. Olcay birbirinden güzel 3 golüyle skora ciddi katkı sağlarken Emir ve Nevzat net pozisyonlardan sonuç alamasalar da maçı 2 şer golle tamamladılar. Onur maçı golsüz tamamlasa da orta alanda oldukça istekliydi, Mehmetcan daha çok savunma ağırlıklı oynarken hücuma yeteri kadar destek verebilseydi skora da katkı sağlayabilirdi diye düşünüyorum.
Maçın Adamı: Sedat
Maçın Gümüş Adamı: Kadir
Maçın Kalecisi: Mehmet
Maçın Defansı: Ahmet
Maçın Ortasahası: Sedat
Maçın Forveti: Kadir
Maçın Golü: Olcay
Maçın Centilmeni: Nevzat