Yeninesil Yarı Finalde!

Master Cup Çeyrek Final maçında Yeninesil ile Diriliş Fk takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısını 3 2 önde tamamlayan Yeninesil sahadan da 6 2 lik skorla galip ayrılıp adını yarı finale yazdırdı.
Kazanma Faktörleri:
Yeninesil takımı özellikle hücum hattındaki etkili silahlarını iyi kullanınca skor üretmekte zorlanmadı ve henüz 11. dakikada 3 0 lık üstünlüğü yakaladı. Özellikle kontra toplarla etkili olan ekip 2 3 etkili pasla pozisyon bulurken çok fazla net pozisyon buldu ve daha fazla da skor üretebilirdi. Savunmada iyi mücadele edip iyi kapanan Yeninesil takımı rakibi ceza alanlarına çok da fazla sokmazken rakibi daha çok uzaktan şutlara zorladı ve burada da Servet’in başarılı performansıyla kalelerinde çok fazla tehlike yaşamadılar. Bireysel anlamda öne çıkan isim çok da olmazken savunma bloğu 3 lü halde çok iyilerdi, çok iyi mücadele ettiler, Servet kalesini adeta gole kapatırken yediği 2 gol dışında dünyaları çıkardı, maçın gizli kahramanlarındandı, Ufuk hem hazırladığı pozisyonlarla hem de 3 golüyle geceye damgasını vuran isim olurken Naim de etkili şutlarıyla sürekli gol aradı ve 2 golüyle yarı final biletinde büyük rol oynadı.
Kaybetme Faktörleri:
Diriliş Fk takımı maça iyi bir oyunla başlarken oyunu geriden iyi kurdular orta alanda iyi pas yaptılar. Topla oynama yüzdeye vurulsa belki %60, belki de daha yükse yüzdeyle oynamışlardır fakat savunmada yapılan basit hatalarla ilk yarıda 3 0 yenik duruma düştüler. Buna rağmen Sedat’ın devrenin sonunda attığı 2 golle maça tutunan ekip 2. yarıya daha umutlu başladılar fakat savunmada verilen boşluklar ve rakibe çokça pozisyon vermeleri maçı kaybetmelerinde en büyük etken oldu. Genel anlamda iyi futbol oynayıp iyi pas yapmalarına rağmen Hikmet’in şut özelliğini fazla kullanamamasıyla gol yollarında etkili olamadılar, kapanan savunma karşısında pozisyon bulmakta dahi zorlandılar. Güzel futbola rağmen alınan mağlubiyette en büyük etken 3. bölgede final paslarını yapamadılar, savunmada basit top kayıpları yapıp rakibe pozisyon verdiler ve kalabalık hücum yapıp savunmada boşluklar oluşturunca fark açıldı ve bunu kapatma şansı bulamadılar. Buna rağmen son dakikaya kadar oyundan düşmeyen ekip iyi bir futbol sergilese de Master Cup a çeyrek finalden veda ettiler.
Maçın Adamı: Ufuk
Maçın Gümüş Adamı: Naim
Maçın Kalecisi: Servet
Maçın Defansı: Muharrem
Maçın Ortasahası: Ufuk
Maçın Forveti: Naim
Maçın Golü: Sedat
Maçın Centilmeni: Ufuk