Vişne, Young Boys’u Geçerek Adını Üst Tura Yazdırdı!

Play-Of ilk tur maçında Vişne ile Young Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça Vişne takımı etkili başlarken erken bulduğu goller ile öne geçmeyi başardı. Young Boys takımı ilk yarı bir türlü aradığı golü bulamazken Vişne takımı art arda bulduğu goller ile maçın fişini ilk yarıdan çekti ve ilk yarıyı Vişne takımı 5-0 önde tamamladı. 2.yarı Young Boys takımı farklı taktikler denese de bir türlü aradığı golü bulamadı ve Vişne takımı zorlanmadan maçı 9-0 skor ile kazandı ve adını üst tura yazdırdı.

Kazanma Faktörleri
Maça çok istekli başlayan Vişne takımı dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline aldı. Maçın fişini ilk yarıdan çeken ekip kalesini gole kapatarak maçı farklı bir skor ile kazanırken kalede görev alan Mustafa T. mükemmel bir maç çıkardı. Kalesinde adeta devleşen Mustafa T. kalesini gole kapatırken topu da oyuna çok hızlı sokarak takımını hızlı ataklara çıkardı. Savunmada etten bir duvar ören ekipte Mustafa S. maç boyunca savunmasını terk etmedi. Takım arkadaşlarını maç boyuncu savunmadan yönlendiren Mustafa S. rakibin ataklarını da çok iyi savuşturdu. İleride çok etkili sonuca giden ekipte Haktan tecrübesi ile takımına seviye atlatırken maçın yıldızı ise Mahmuttu. Maçın ilk dakikasından itibaren sadece işini yapan Mahmut tam bir görev adamı olduğunu bu maç kanıtlarken hem savunmada hemde hücumda bir çok kritik dokunuşa imza attı. Geçen ligin şampiyonu olan Liverpool kadrosundan Vişne takımına katılan Metin ise tekniği ve ince bilek hareketleri ile dikkat çekerken maçtan sonra ise asıl rakibinin eski takımı olduğunu belirtti. Forvette görev alan Enes ise çok iyi pozisyon alırken bitiriciliği ile takımını sırtlayan isimdi ve attığı goller ile farkı açan kişiydi. Maçın kontrolünü ilk dakikadan eline alan ekip kalesini gole kapatarak adını üst tura yazdırmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde beklemedikleri bir gol görerek başlayan Young Boys takımı art arda yediği goller sonrasında oyundan düştü ve ilk yarıyı farklı bir skor ile geride tamamladı. 2.yarı taktik değişikliğe gitse de oyunun içine giremeyen ekip maçı farklı bir skor ile kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Talha kalesinde çok fazla tehlikeli pozisyon görürken elinden geleni yapsa da rakibin etkili ayakları karşısında çaresiz kaldı. Savunmada çok fazla yıpranan ekipte Abdül Samet savunmada çakılı kalan isim olurken genç oyuncunun  müdahaleleri yetersiz kaldı. Hücumda bir türlü rakip ceza sahasına yaklaşamayan ekipte Enes oyun görüşü ile rakibi çözmeye çalışsa da çok fazla top kaybı yaparken takımın golcüsü olan İsmail ise uzaktan attığı şutlar ile etkili olmaya çalışsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. İlk dakikalarda yediği gollerden sonra oyundan düşen ekip maçı farklı bir skor ile kaybederek ilk turdan kupaya veda etti.

Maçın Adamı:Mahmut
Maçın Gümüş Adamı:Metin
Maçın Golü:Metin
Maçın Kalecisi:Mustafa T.
Maçın Savunması:Mustafa S.
Maçın Orta sahası:Mahmut
Maçın Forveti:Metin
Maçın Centilmeni:Enes (Young Boys)