Vasco Tarih Yazmaya Devam Ediyor!

Play Off 3. Tur maçında Özkürtün Gençlik ile Vasco takımları karşı karşıya gelirken Vasco Son 5 dakikasına 2 0 önde girdiği maçtan uzatmalarda yediği golle 2 2 lik eşitlikle ayrılsa da penaltı atışları sonucu 4. tur biletini aldı ve tarih yazmaya devam etti.
Maçtan Notlar;
Vasco takımı maça erken golle adeta 1 0 önde başlarken bu golün avantajını iyi koruyup geride iyi kapandılar, kontra toplarla gol aradılar ve devreyi 1 0 önde tamamladılar. Maçın son 10 dakikasına girerken buldukları golle skoru 2 0 a getirerek büyük avantaj yakalayan ekip şanssız bir gol yiyerek farkın 1 e inmesini engelleyemedi. Uzatmalarda gelen golle yıkılan ekip buna rağmen penaltılarla maçı kazandı ve adını 4. tura yazdı.
Maçın genelinde çok iyi mücadele eden ekipte tembel oyuncu yoktu, hücum hattı bile sürekli savunmaya yardımcı oldu. Geriden hızlı çıkışlarla etkili olan ekip rakip savunmayı zorlasalar da çok fazla net pozisyon bulamadılar fakat buna rağmen istediklerini aldılar.
Geçen turda da Çernobil gibi tecrübeli bir ekibi saf dışı bırak genç ekip bu maçta da çok pozisyon bulamamıştı ve hatta o maçta da 2 gol atabilmişti, 2 1 le tur atlamıştı.
Alınan galibiyette baş rolü Kaleci Çağlar oynarken müthiş kurtarışlarıyla takımını ayakta tuttu, geceye damgasını vurdu, Final Four’un eşiğine kadar takımını taşıdı. Umut ise attığı 2 golle geceye damgasını vuran bir diğer isim olurken Kaptan Emre özellikle son dakikalardaki kritik hamleleriyle rakibin birçok atağını kesti, diğer tüm oyuncular da cansiparane savaştılar.
Özkürtün Gençlik sadece turun değil şampiyonluğun da en ciddi adaylarından olurken maça da çok istekli başladılar ve maç boyunca da yüksek tempoyla oynadılar. Kazanmak adına her şeyi yaptılar, iyi savunma yaptılar, kanatları iyi kullandılar, kadroları da iyidi aslında ama olmayınca olmuyor tabiri bu akşam gerçekleşti.
Rakip kalecinin performansını geçemeyen ekip son dakikada skora dengeyi getirmeyi başarsa da penaltı atışları sonucu Play Off a veda etti. Çok iyi mücadele etmelerine rağmen son vuruşlarda düşük yüzdeyle oynamaları sayılı handikaptan biri olurken baskılı oyunlarının karşılığını alamadılar diyebiliriz. Savunma bloğu yine rakibe göz açtırmazken Numan savunmadan yine iyi bindirmeler yaptı, Serdar orta alanda yine etkiliydi, Birol yine bitmek bilmeyen enerjisiyle sahada basmadık yer bırakmadı ama gol yollarında şanssız olan ekip 4. tura yükselemedi.
Maçın Adamı: Umut
Maçın Gümüş Adamı: Çağlar
Maçın Kalecisi: Çağlar
Maçın Defansı: Emre
Maçın Ortasahası: Burak
Maçın Forveti: Umut
Maçın Golü: Umut
Maçın Centilmeni: Dursun