Torulspor Parma’yı Yine Geçti!

 

Maçın Adamı:Murat
Maçın Kalecisi:Muhammed
Maçın Savunması:Ahmet
Maçın Ortasahası:Murat
Maçın Forveti:Turgay
Maçın Centilmeni:Muhammed
Maçtan Notlar
Maç Parma takımının başlama vuruşu ile başladı. Maça oldukça etkili baslayan parma takımı ard arda ataklar ile rakip kaleyi yokladı. Torul takımı ise ilk dakikalarda oyunu kendi yarısahasında kabullense de kontraataklar ile gol aradım Nitekim kontra atak sonucunda 11.dakikada Murat ile 1-0 öne geçmeyi başaran Torul takımı skoru fazla koruyamadı. Ve 16.dakikada savunmadan ileriye çıkan Fatih şık bir kafa golü atarak maça dengeyi getirdi. Bu golden sonra öne geçmek için baskısını iyiden iyiye arttiran Parma takımı hızlı bir hücum sonucun günün etkili isimlerinden Metenin ayağından gelen gol ile öne geçmeyi başardı. Torul takımı öne geçtiği maçta rehavete kapılınca birden geriye düşmenin şokunu üstünden hızlı attı ve maça dengeyi getirmek için baskısını arttırdı. Parma ise farkı arttırarak rahatlamak için gol pozisyonlarına girse de her 2 takımda ilk yarının kalan dakikalarda aradığı golü bulamayınca ilk yarı 2-1 Parma takımının lehine sonuçlandı.
2.yarıya hızlı ve baskılı başlayan taraf Torul takımıydı. Maça dengeyi getirmek için baskılı oynayan ekip bir çok gol pozisyonuna girse de son vuruşlarda etkisizdi Parma takimi ise dengeli bir oyun sergileyerek skoru tutmaya çalışıyordu. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı ve Torul takımından Murat frikikten şık bir gol atarak maça dengeyi getirdi. Bu golden sonra maça denge gelsede çok gecmeden maçın kontrolünü eline alan Torul takımı öne geçmek için bastırdığı dakikalarda Turgayın ayağından gelen gol ile maçta bir kez daha öne geçmeyi başardı. Parma takımı kaptanı fatih geriye düşmüş olmanın verdiği stres ile takım arkadaşlarını oyundan düşürücü davranışlarda bulunarak takımının iyice oyundan düşmesine neden oldu. Bunu çok iyi değerlendiren Torul takımı ard arda ataklarına devam etmeyi sürdürdü. 42.dakikada Murat bir kez daha sahneye çıkarak farkı2 ‘ye çıkartarak takımını iyice rahatlattı. Parma takımı bu golden sonra baskısını arttırsa da aradığı golü bulamadı. Torul takımı ise kalan dakikalarda kontraatak pozisyonları yakalasa da bunları değerlendiremeyince maçta kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve maçı 4-2 Torul takımı kazandı.
Torul
Maça iyi başlayan ekip öne geçmeyi başarsa da skoru koruyamayinca ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarıya çok hızlı başlayarak maçta bir kez daha öne geçmeyi başaran Torul takımı maçı zorda olsa kazanmasını bildi. Kalede Muhammed görev aldı. Maça iyi bir başlangıç yapan kaleci ard arda gollere engel olamasada 2.yarı kalesini gole kapatarak galibiyette büyük rol oynadı. Savunmada Ahmet, Hasan ve Şaban görev aldı. Ahmet savunmanın bel kemiğiydi ve maç boyunca savunmasını terketmeyerek arkadaki açıkları kapattı. Hasan savunmada görev alsa da zaman zaman ileri çıkarak takımının hücum yönünde de destek verdi. Şaban ise takımını savunmadan ileriye çıkaran isimdi ve bunu yaparken takımını çok iyi yönlendirerek takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Ortasahada Murat ve Osman 2’lisi görev aldı. Uyumları çok iyi olan 2’li maç boyunca hiç durmadılar desek yeridir. Murat takımının en yetenekli ayaklarından biriydi. Yaptığı şık hareketler ile rakibi yıldıran isim skorada 3 gol ile katkı sağladı. Osman ise takımın maestosuydu. Takımını bir şef gibi yöneten isim günün başarılı isimlerindendi. Forvette ise Turgay görev aldı. Tam bir forvet olan Turgay takım Arkadaşlarının güvenini boşa çıkarmadı.
Parma
Maça gol atarak başlayan ekip ilk yarıyı önde tamamlamayı başarsa da 2.yarıda aynı enerjiyi sahaya yansıtamayınca yenilgi onlar için kaçınılmaz oldu. Kalede Mehmetcan görev aldı. Refleksleri iyi olan kalecinin tek eksik yanı uzaktan gelen topları çok fazla sektirmesiydi ve bu takımına sıkıntı yarattı. Savunmada Osman,Fatih ve Burak 3’lüsü görev aldı. İlk yarıdaki uyumları iyi olan 3’lü 2.yarı dağıldılar. Fatig savunmanın bel kemiğiydi rakibin çoğu pozisyonunu başlamadan bitirse de 2.yarı oyundan düştü. Burak takımını savunmadan hücuma çıkaran isimdi topu iyi yönlendiren isim iyi bir maç çıkardı. Osman ise savunmadan daha çok hücumda oynamasıyla savunmasında açıklar verdi. Ortsahada Cihat ve Davut 2’lisi görev aldı. Zaman zaman çok iyi oynasalarda 2.yarı çok silik bir görüntü çizdiler. Cihat takımının en etkili ismiydi. Attığı çalımlar ve oyundaki enerjisiyle bir şey yapmaya çalışsa da yenilgiye engel olamadı. Davut ise hem savunmada hem de hücumda görev alarak oyunun her 2 yönünde oynamaya çalışması Davutu çok yordu ve 2.yarı oyundan düştü. Forvette Mete görev aldı. Rakip savunmanın arasında kaybolan Mete bekleneni veremedi.