Tayfa Nefes Aldı!

Günün ilk maçında Porto ile Tayfa takımları karşı karşıya geldi. İlk yarıda erken bir gol ile öne geçmeyi başaran Porto takımı ilk yatı skoru tutarak devreyi 1-0 önde bitirmeyi başarsa da 2.yarı Tayfa takımı ilk yarıda farklı bir oyun yapısı ile sahaya çıkınca 30.dakikada öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra oyun biraz sertleşse de Tayfa takımı skor üstünlüğünü koruyamayarak tekrar geriye düştü. Maçta .kez öne geçmeyi başaran Porto takımı skoru tekrar koruyamayınca çekişmeli geçen maçı 4-3 kazanan ekip Tayfa takımı oldu.
Kaybetme Faktörleri
Maça çok hızlı bir giriş yapan Porto takımı ilk yarı erken bulduğu gol ille öne geçmeyi başardı. Skoru ilk yarı koruyan ekip 2.yarı art arda 2 gol yiyerek geriye düşse de tekrar öne geçmeyi başardı. Fakat tekrar skoru koruyamayan ekip maçı 4-3 kaybetti. Kalede görev alan Uğur ilk yarı kalesini gole kapatırken 2.yarı oyuna girmesi maçı takımına kaybettirdi, diyebiliriz. Savunma kurgusu ilk yarı çok iyi Olan ekip 2.yarı biraz rehavete kapılınca art arda kalesinde goller gördü. Savunmanın etkili ismi olan Özgür savunma da çakılıydı. Çok iyi bir maç çıkaran Özgür’ün tek eksik yanı maçta tansiyonun yükseldiği dakikalarda Kaptan olarak takım arkadaşlarına müdahale etmemesiydi. İleride iyi işler çıkaran ekip 2.yarı ilk yarıya göre yorgunluk artınca fazla etkili olamadı. Orta sahada Anıl 2.yarı takımını hücuma çıkarırken yaptığı top kayıpları takımına pahalıya mal oldu. İleri de takımı adına her şeyi yapan Batuhan attığı goller ile takımını oyunda tutmaya çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Takım olarak ilk yarı çok fazla efor kaydeden ekip 2.yarı kondisyonları bitince skoru tutamayarak yenildiler.
Kazanma Faktörleri
Maça kalelerinde erken bir gol yiyerek başlayan ekip ilk yarı ne yaptıysa beraberlik golünü bulamadı ve ilk yarıyı geride tamamladı. 2.yarıya taktiksel bir değişiklik ile başlayan ekip 30.dakikada öne geçmeyi başardı. Fakat tayfa takımından Batuhan’ı tutamayan ekip maçta 2.kez geriye düştü. Maçın son anlarında temposunu arttıran ekip şans faktörü ile maçı 4-3 kazanmasını bildiler. Kalede görev alan Burak fiziği ile tam bir kaleci görüntüsündeydi, nitekim refleksleri ve karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda ki kurtarışları ile iyi bir kaleci olduğunu kanıtladı. Savunma da zaman zaman açıklar veren ekip maçın genelinde kompak bir savunma yaptı. Savunmanın bel kemiği olan Şerif savunmada etten bir duvar örerek bir çok gol pozisyonunu engelledi. İleride uzaktan şutlar ile kaleyi deneyen ekip 6 pasın içine girince de oldukça tehlike yarattılar. Ersel takımının yıldızıydı. Bitiriciliği ile dikkat çeken Ersel attığı 2 gol ile takımını maçın içinde tuttu. Burak oyun görüşüyle takımını rahatlatırken attığı kritik paslar ile tehlikeli pozisyonlar yarattı. Maçta 2 kez geri düşmesine rağmen oyundan düşmeyen ekip galibiyete uzandı.
Maçın Adamı:Ersel
Maçın Gümüş Adamı:Batuhan
Maçın Kalecisi:Burak
Maçın Defansı:Şerif
Maçın Orta sahası: Ersel
Maçın Forveti: Batuhan
Maçın Golü:Batuhan
Maçın Centilmeni:Yunus