Parma Hayata Döndü…

Yeni nesil takımı oyunu rakibini tartarak başladı oturmuş Bir kadrosu olmasına rağmen daha uygun ilk dakikalarında yaptıklarım bas pas hataları onlar için kalelerinde koy göreceğinin sinyallerini daha ilk dakikadan izleyenlere hissettirmişti. Daha oyunun ilk dakikalarından beri sürekli hücumu düşünen ekip defans hattında büyük boşluklar vererek daha karşılaşmanın 13. Dakikasında kalelerinde golü gördüler. Gol den sonra daha fazla hücum ve kanat organizasyonlarını geliştirmeyi deneyen ekip bu strateji ve takım oyununu sahaya yansıtamadılar. İlk yarının ortalarında biraz daha canlanan rakip takım oyunu yavaş yavaş oynamaya başladılar daha çok rakip kalede görünmeye başlayan etkin pozisyonlara da çok fazla girmeye başladı bulduğu pozisyonları basit bir şekilde harcayan ekip ilerleyen dakikalarda yavaş yavaş çöküşe girdiler. Maçın ilk yarısı dolu dolu geçse de pozisyon bakımından zengin bir maç geçse de gol olarak kısır geçtiğini söyleyebiliriz. İlk yarının ortalarına geldiğimizde kıran kırana bir maç izledik. Defans hattının ilk yarıdan itibaren dik duruşu dirençli duruşu rakip takımın farkı arttırma isteğini engelledi. Uzun toplarla rakip kaleyi yoklayan ekip rakip kalecinin harika kurtarışlarını geçemedi ve devreye 1-0 mağlup girdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına ilk yarıya nazaran daha istekli daha dirençli ve daha mücadeleci bir şekilde başlayan Yeni nesil ekibi hücum hattında etkinliğini sürdürmeye çalıştı rakip takımı adeta sahasına hapsetmeye çalışan ekip bunları yaparken defans hattında boşluklar bıraktı rakip takımın hızlı ayakları ve yetenekli futbolcuları buldukları bu pozisyonları çok iyi değerlendirdi ve birden skor 3-0 geldi. Skor açılınca oyunu daha hırslı oynayan ekip gol bulmak umudu ile rakip kalede etkinliğini artırarak gol bulmak adına defans oyuncuları bile hücuma katılarak topla tüfekle gol aramaya çalıştılar. Hücumda çokta güzel pozisyonlar buldular istedikleri pozisyonları eline geçiren ekip kaleciye takıldı. Rakip takım kalecisi tecrübeli ve gerçekten de takımını sırtlayan isim oldu. Uzaktan etkili şutları çok güzel dışarıya Çelen rakip takım kalecisi gününde yıldızı oldu. İkinci yarının sonlarına geldiğimizde iyice oyundan düşen ekip gol de bulamayarak sahadan 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.
Parma takımın başlama düdüğüyle birlikte genç ve yetenekli oyuncuları oyuna ağırlığını koymayı başardı kanat organizasyonlarında çok iyi olan ekip ilk golü de böyle buldular. Takım oyunu takım uyumunu maç geneline yayan ekip karşılaşmanın ilk çeyreğinde rakip kalede fırsatlar bulmayı başardı. Rakip takımın hücumda fazla oyuncular ile kalması onların ekmeğine yağ sürdü. Yetenekli futbolcuları kendilerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Karşılaşmanın 13. dakikasında buldukları gol ile iyice havaya giren ekip çok iyi defans yaparak ve bizce günün yıldızı olan kalecileri sayesinde maça tutundular karşılaşmanın 13. dakikasında buldukları gol ile iyice havaya giren ekip çok iyi defans yaparak ve bizce günün yıldızı olan kalecileri sayesinde maça tutundular. İlk golü bulmalarına rağmen rakip kalede çokta fazla pozisyona giremeyen ekip ilk yarının ortalarına geldiğimizde başa baş bir mücadele sergilediler. Defans hattında orta alana atılan paslar da düzenli bir oyun kuran ekip rakip kaleye de sakin bir şekilde yaklaşmayı denedi. Zaman zaman kanatlardan ve kontrat toplardan etkili olmayı deneyen ekip bu pozisyonlardan sonuç alamadı ve devreye 1-0 önde girdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına adeta maksimum düzeyde başlayan ekip rakip kalede etkiliğini baskılarını artırdı. Çok fazla gol pozisyonuna giren ekip girdiği pozisyonları çok basit bir şekilde harcadı. Rakip takımı kendi kalelerine çok fazla oyuncuyla gitmesi onlar için avantaj olurken sadece rakip takım hatalarından değilde bireysel paslaşmalar takım oyunu takım uyumu ve sakin bir strateji geliştirerek maçın ortalarına doğru goller bularak farkı iyice açtılar. Skoru 3-0 getiren ekip rakip takımın daha fazla kendi kendilerine gelmelerini fırsat bilip hızlı oyuncularını hücumda bırakarak kontra toplarla etkili oldu. İkinci yarının sonlarına doğru geldiğimizde ilk yarı gibi bir oyun sergileyen Parma takımı haklı bir galibiyet alarak sahadan da 5-0 galip ayrıldı.

 

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.