Özkürtün Gençlik İlk Maçında Kazandı

Günün 2.maçında Burselona ile ligin yeni takımı Özkürtün Gençlik takımları karşı karşıya geldi. 2 ekipte maça İstekli başlarken Özkürtün takımının ligdeki ilk golü 9.dakikada Biroldan geldi. İlk yarı uzun bir süre Özkürtün takımının üstünlüğü ile geçildi. Burselona takımı ise ilk yarının sonlarına doğru baskısını arttırırken Saffet skoru eşitledi ve ilk yarı 1-1 sonuçlandı. 2.yarıya 2 ekipte temkinli başlarken Özkürtün takımı 5 dakikada 3 gole imza atarak maçı kopardığını düşünürken Burselona takımı 2 gol ile hemen farkı 1’e İndirmeyi başarsa da beraberlik için yüklendiği dakikalarda kalesinde golü gördü ve maçı 5-3 Özkürtün Gençlik takımı kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça oldukça iyi başlayan Özkürtün Gençlik takımı Birol ile etkili olurken açılışı da Birol yaptı ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayacağını düşünen ekip ilk yarının sonlarında kalesinde golü görünce ilk yarı 1-1 sonuçlandı. 2.yarının başında kalelerinde hiç beklemedikleri bir baskı gören ekip kalesini gole kapatırken 5 dakikada 3 hole imza atarken rehavete kapılınca kalesinde 2 gol görse de maçı 5-3 kazanmasını bildi. Kalede görev alan Mutlu maç boyunca inanılmaz kurtarışlara imza atarken kurtarışları ile takımını önde tutan isim oldu. Savunmada çok fazla efor sarf eden ekipte savunma uyumları çok iyi iken Onur savunmanın bel kemiğiydi. Maç boyunca çok fazla top kesen Onur’un  kademe anlayışı da çok iyiydi. İleride zaman zaman oyundan düşen ekip genel olarak ne yaptığını biliyordu. Birol takımının en etkili ismiydi. Fiziği ve bitiriciliği ile dikkat çeken Birol maçın yıldızlarındandı. Münir ise maçın yıldızlarındandı. Oyunu şekillendiren Münir takımının hücum varyasyonlarını çeşitlendirirken tekniğinizle göz doldurdu. Maçın genelinde kontrolü elden bırakmayan ekip zor da olsa galibiyete ulaştı.

Kaybetme Faktörleri
Maça hücum ağırlıklı başlayan Burselona takımı dakikalar ilerledikçe geriye çekildi. Rakibin üstüne bastırması ile savunmaya çekilen ekip ilk yarının başlarında geriye düşse de ilk yarının son bölümlerinde golü bularak ilk yarıyı 1-1 tamamladı. 2.yarıya temkinli bir giriş yapan 5 dakika oyundan düşmesi ile 3 fark ile geriye düşse de farkı hemen 1’e düşürmeyi başardı. Fakat beraberliği yakalayamayan ekip maçı 5-3 kaybetti. Kalede görev alan Bayram takımı adına her şeyini verirken yediği 2 golde de savunmanın hatası çok büyüktü. Savunmada oldukça iyi bir performans ortaya koyan Burselona takımında Olcay savunmada çakılı kalan isimdi rakip forvetlerine yakın markajda bulunan Olcay rakiplerini maç boyunca rahatsız etti. İleride bal yapmayan arı gibi olan Burselona takımında Ayhan bugün hızı ve etkili şutları ile değil maalesef kötü performansı ile dikkat çekerken  Saffet ilk yarının sonlarında takımını oyuna soksa da takım arkadaşlarından beklenen reaksiyonu alamayınca  yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Birol
Maçın Gümüş Adamı:Saffet
Maçın Golü:Birol
Maçın Kalecisi:Mutlu
Maçın Savunması:Onur
Maçın Orta sahası:Saffet
Maçın Forveti:Birol
Maçın Centilmeni:Ayhan