Özkürtün Gençlik 2. Tur Biletini 2. Yarıda Aldı!

Play Off 1. tur maçında Özkürtün Gençlik ile Vasco takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı Vasco’nun 1-0 önde tamamladığı maçta kazanan 3 1 lik skorla Özkürtün Gençlik takımı oldu ve adlarını 2. tura yazdılar.
Kazanma Faktörleri:
Özkürtün Gençlik takımı rakibe göre kadrosu daha oturmuş bir takımdı ve galibiyeti daha çok isteyen bir oyunla maç boyunca rakip kalede etkili olarak sahadan haklı bir galibiyetle ayrıldılar diyebiliriz. İlk yarıda baskılı oyunlarına rağmen rakip kaleciyi geçemeyen ekip yediği golle yenik duruma düşse de 2. yarıda vites arttırıp rakip takımı iyice boğdular ve skor avantajını yakaladılar. Öne geçtikten sonra geriye çekilen ekip kontra toplarla çok net pozisyonlar yakalayıp bunları değerlendiremese de son dakika golüyle skoru 3 1 e getirdiler ve üst tura yükseldiler. Savunmada agresif oyunları en büyük handikap olurken maçı 6 kişi tamamlayabilirlerdi. Bunun dışında orta alanda çok istekli arzulu bir oyun sergileyen ekip çok koşup iyi mücadele etse de son vuruşlarda çok şanssızdı. Birol istekli oyununu 2 golle süslerken galibiyette büyük rol oynadı, Kerim de orta alandaki başarılı oyununu klas bir frikik golü ile süsledi.
Kaybetme Faktörleri:
Vasco takımı sakatlıklar sebebiyle sahaya ideal kadrosu ile çıkamasa da genel anlamda iyi mücadele edip özellikle ilk yarıda kalesini gole kapatarak büyük bir başarıya imza attılar. 2. yarıda da bunu başarabilselerdi tur biletini alabilirlerdi fakat kalecilerinin olağanüstü performansına rağmen savunmada çok fazla boşluk veren ekip gel de gol at dercesine rakibe şut pozisyonlarını çok fazla verince rakip de bu ikramı geri çevirmedi ve skor bir anda 2 1 e geldi. Kadronun birbirini tam anlamıyla tanımıyor olması uyumsuzluğu getirirken 2. yarıda yenik duruma düştükten sonra yeteri kadar baskı kuramadılar, bir kaç net pozisyon bulsalar da skor 2 1 olmasına rağmen geri dönüşlerde adeta maçı bıraktılar ve rakibe çok net pozisyonlar verdiler, nitekim son dakikada da skorun 3 1 e gelmesiyle tur ümitlerini yitirdiler. Sahaya iyi bir kaleci ile çıkmalarıyla tur umutlarını son dakikalara kadar ayakta tutan ekip aradıkları golü bulamasalar da genel olarak iyi mücadele ettiler diyebiliriz.
Maçın Adamı : Birol
Maçın Gümüş Adamı : Kerim
Maçın Kalecisi : Ayhan
Maçın Defansı : Dursun
Maçın Orta Sahası : Kerim
Maçın Forveti : Birol
Maçın Golü : Kerim
Maçın Centilmeni : Emre