Ortadoğu Derbisinde Kazanan Filistin!

Gecenin 2. maçında Cska Filistin evinde Şamspor’u konuk etti. Son dönemlerde izlenilen en keyifli maçlarından biri olarak geçen maça her iki taraf da etkili bir oyunla başlarken ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Cska Filistin maçtan da 3 1 lik skorla galibiyetle ayrıldı ve üst üste 2. galibiyetini aldı.
Cska Filistin takımı maça iyi bir oyunla başlarken ilk bölümlerde net pozisyonlar bulmasına karşın bunlardan sonuç alamazken aradığı golü kornerden Yavuz’la buldu ve ilk yarı bu golle tamamlandı. 2. yarıda şans yanında olan Cska Filistin peş peşe buldukları gollerle skoru 3-0 a getirirken son bölümlerde rakibin baskılı oyunu karşısında zor anlar yaşamalarına rağmen bu zorlu maçtan 3 1 lik skorla galip ayrıldılar ve çok önemli bir galibiyete imza attılar. Maçın genelinde kalelerinde baskı görmelerine rağmen iyi savunma yapıp disiplinden hiç ayrılmayan ekip mücadele anlamında üst düzey bir performans sergilerken net pozisyonlardan sonuç alamayınca son dakikaya kadar rahat bir nefes alamadılar. Hakan savunmasını çok iyi yönetirken savunmanın kanatlarında oynayan Cengiz ve Yavuz’u çok iyi yönlendirdi, kaleye giden birçok şutu kesti. Cengiz Yavuz ikilisi yaşlarına göre çok büyük bir performans sergilerken bu zorlu maçta oynayabilecekleri en iyi oyunu oynadılar, üst düzey bir performans sergilediler. Orta alanda Emrah topla çok etkili olurken çok da net pozisyonlar buldu, 1 de gole imza attı, Davut ileri uçta sürekli baskılı bir oyun oynadı, son bölümlerde savunmasına yardıma gelip çok kritik hamlelerde bulundu. Geçen sezon alınan şampiyonlukta çok da katkı sağlayamayan Mustafa Elmacı bu sezon bambaşka bir sezon geçirirken bu maçta da çok etkili bir oyun sergiledi, kendine olan özgüveniyle topu çok rahat taşıyan yıldız oyuncu bir de gol atarak skora katkı sağladı.
Şamspor ise bu akşam deplasmanda mücadele etmesine rağmen genel anlamda oyunun hakimiydiler, orta alanda çok koştular, çok iyi paslarla genel anlamda oyunu rakip yarı alana yığdılar, net de pozisyonlar bulmalarına karşın bunları değerlendirmekte çok zorlandılar. Futbol mücadele herşey fazlasıyla olsa da tek eksik goldü ve bunu yapamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Yıldırım Konferansının en tehlikeli takımlarından biri olduğunu bu maçta da gösteren Şamspor sahadan mağlubiyetle ayrılsa da performanslarıyla alkış aldılar ve beğeni topladılar.
Maçın Adamı: Mustafa
Maçın Gümüş Adamı: Davut
Maçın Kalecisi: Ömer
Maçın Defansı: Hakan
Maçın Ortasahası: Mustafa
Maçın Forveti: Davut
Maçın Golü: Yavuz
Maçın Centilmeni: Selim