Nefis Maçta Parma Son Dakikada Yıkıldı!

Gecenin son maçında son ayların en çekişmeli ve en mükemmel maçlarından biri oynanırken baştan sona büyük çekişme içinde geçen maç 8 8 lik eşitlikle sona erdi ve her iki ekip de sahadan 1 puanla ayrıldı.
Sosyal medyada da büyük ilgi uyandıran maçın sonucu büyük kesimler tarafından merak edilirken maç da bu meraka yakışır şekilde geçti ve izleyenlerin nefeslerini kesti.
Parma ligin en katı savunma yapan takımı olurken Kontraatak Fc takımı ise hücum oyuncularının zenginliği ile bilinen bir takımdı ve son haftalarda oldukça formdaydı.
Maça Kontraatak takımı iyi başlarken ilk bölümlerde rakiplerini tarttılar, top ayaklarındaydı fakat aradıkları pozisyonları çok da bulamadılar. 10. dakikada buldukları golle yüzü gülen ekip bu golün sevincini çok da yaşayamadan peş peşe goller yiyerek bir anda 3 1 yenik duruma düştüler ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
Parma kontra toplarla rakip kalede etkili olurken 2. yarıda skoru 4 1 e getirmeyi başardığında dakikalar 33 ü gösteriyordu. İşte bu dakikadan sonra tam bir gol düellosu şeklinde geçen maçta bir Kontraatak gol attı bir Parma gol attı ve son bölümlere girilirken son 10 dakikaya 5 gol sığdıran Kontraatak Fc takımı sahadan bir puanı Necati’nin son dakika golüyle kurtardı ve play off lar öncesi ciddi bir imtihan vermiş oldular.
Kontraatak Fc takımı bu akşam sahadan tarihi bir skorla mağlup ayrılabilirdi ki mucizevi bir dönüşle maça tutunup 1 puanı kurtardı. Aslında bu kadar hücum oyuncusunu bir arada oynatmasının meyvelerini son dakika golleriyle de yediler diyebiliriz ki son gollerin çoğu bireysel yeteneklerle atılan gollerdi. Bu akşam 2 li savunma oynamaları sebebiyle çok pozisyon veren ekip bu anlamda zorlandılar fakat orta alandan yeteri kadar yeteri alamamaları en büyük handikaplarıydı. Kadro anlamında tam anlamıyla yıldızlar topluluğunu andırsalar da sabit bir forvetle oynamamaları ileride etkili olmalarını zorlaştırdı, bu yıldızlar da birbirlerine çok da alışamadıkları için zaman zaman oyuncuların mevkileri birbirine karıştı. İlk yarıda pozisyon anlamından kısır bir maç geçirseler de son bölümlerde üst üste etkili şutlarla goller bulan ekip zoru başardı ve 4 1, 5 2 gibi skordan zorlu bir dönüş yaptı. Özet olarak forvetsiz oynamaları eksiydi, orta alandan savunmaya yardım etmemeleri eksiydi, zaman zaman mevkilerde karışıklık olsa da yıldızlarla dolu kadro bireysel yeteneklerin ön plana çıkmasıyla ligin en zor gol yiyen takımına 10 dakikada 5 gol atmayı başararak 1 puanı aldılar diyebiliriz.
Parma ise aslında ideale uzak bir kadroyla sahaya çıkmasına karşın otoritelerin beklemediği bir skorla devreyi tamamlarken attığı 4 golün yanısıra bir o kadar da net pozisyonu ilk yarıdan değerlendiremedi. 2. yarıda da kontra toplarla rakip kalede etkili olan ekip farkı korusa da son bölümlerde rakibin baskılı oyununa direnemeyince, orta alandan da savunmaya yardım alamayınca son 10 dakikada yıkıldılar ve sahadan 1 puanla ayrıldılar. Rakiplerine göre ligde daha sıkıntılı bir dönemden geçen ekip 4 puanı son dakikada yedikleri golle kaybederken buna rağmen maç içinde sansasyonel skorlar yakaladılar ve güçlü rakiplerine karşı belki de sezon boyunca bu skorları yakalayan ilk ekip oldular. Buna rağmen puan maç sonundaki skora göre verildiği için önemli bir fırsat teptiler diyebiliriz.
Öne Çıkan İsimler:
Yıldızları karmasıyla sahaya çıkan Kontraatak takımında orta alanda oyunu kuran ve attığı 4 golle galibiyette büyük rol oynayan Yusuf sahanın en iyisi olurken Batu da attığı 3 golle skora en çok katkı sağlayan isim oldu. Parma’da ise Emre 5 golüyle takımını ayakta tutan isim olurken bu büyüleyici performans galibiyet için yeterli olmadı.
Maçın Adamı: Yusuf
Maçın Gümüş Adamı: Emre
Maçın Kalecisi: Cihat
Maçın Defansı: Fatih
Maçın Ortasahası: Yusuf
Maçın Forveti: Emre
Maçın Golü: Fatih
Maçın Centilmeni: Kadir