Nefis Maçta Kazanan Kontraatak Fc!

Maçın Adamı: Kadir
Maçın Gümüş Adamı: Sedat
Maçın Kalecisi: Eren
Maçın Defansı: Eren
Maçın Ortasahası: Sedat
Maçın Forveti: Kadir
Maçın Golü: Gökhan
Maçın Centilmeni: Eren
Gecenin 2. Maçında karşı karşıya gelen Cska Filistin ile Kontraatak Fc takımlarının mücadelesi adeta nefesleri kesti. Geçen sezonun finalini oynayan iki ekibin mücadelesi izleyenlerin beğenisini toplarken maça Cska Filistin takımı atak bir oyunla başladı ve oyun kontrolü anlamında ilk yarıda topa hakim olan taraftı diyebiliriz. Ilk bölümlerde topla daha çok oynayan taraf Cska Filistin takımı olsa da Kontraatak Fc takımı etkili ataklarla peşpeşe 2 gol birden bularak 2 0 lık skoru eline aldı. Bu gollerin ardından net pozisyonlar da bulan ekip bunları değerlendiremeyince kalelerinde golleri gördüler ve ilk yarı 2 2 lık eşitlikle sona erdi. 2. Yarıda hızlı başlayan yine Cska Filistin takımı oldu ve bir ara rakip kaleyi abluka altına alıp üst üste pozisyonlar buldular, Berkay’la öne de geçtiler. Fakat farkı açmakta zorlanan ekip kalelerinde verdikleri pozisyonlar sonucu yedikleri gollerle sahadan 6 4 skorla mağlup ayrıldılar.
Kontraatak takımı bu akşam iyi savunma yaparak maçı kazandı diyebiliriz. Ayrıca takım ismine paralel oynadıkları oyunla rakip kalede kontra toplarla etkili olan ekip aslında ilk yarıda zorlandıkları bölümlerde buldukları peşpeşe gollerle büyük avantaj yakaladılar ki farkı daha da açabilirlerdi fakat net pozisyonlardan sonuç alamadılar ve dönen toplar da gol olunca ilk yarıda 2 2 lik eşitlik vardı. 2. Yarının başlarında rakibin ataklarına çok iyi direnen ekip yenik duruma düşmesine rağmen peşpeşe goller buldular ve 2. Yarının genelinde skor avantajını elinde tutup maçı kazandılar. Katı savunma yapan ekip hem savunmada hem orta alanda rakibe iyi baskı yaparken son vuruşlarda sanslarinin yanlarında olması da alınan galibiyette etkin rol oynadı. Kaleci Eren başarılı kurtarışlarıyla özellikle 2. Yarıda takımını ayakta tutarken galibiyette büyük rol oynadı. Tayfun ve Melih ikilisi katı savunmalarıyla rakibe rahat futbol oynama şansı tanımazken Eren savunmanın ortasında iyi bir maç çıkardı, savunmayı iyi topladı. Sedat Kadir ikilisi orta alandaki başarılı oyunlarını 2 şer golle süslerken takımlarının skor yükünü çektiler ve galibiyette büyük rol oynadılar, Batuhan da orta alanda iyi mücadele etti, takımı adına 1 de gol attı.
Cska Filistin takımı maça iyi başlamasına karşın yedikleri 2 şanssız golle skor olarak geriye düştüler fakat baskılı oyunlarını devre boyunca sürdürüp kalabalık ataklarla gol aradılar ve devreye 2 2 lik eşitlikle girdiler. Bu kalabalık ataklar kalelerinde tehlike yaşamalarına sebep olsa da 2 şanssız gol yiyen Ayhan’ın başarılı performansıyla ilk yarıda farkın açılmasını önlediler. Aslında maçın kırılma anları 2. Yarının başıydı ki bu bölümde sağlı sollu ataklar yapıp rakip kaleyi abluka altına almalarına rağmen rakip kaleciyi geçmekte zorlanan ekip öne geçse de farkı açamadı ve rakibin direncini kıramadı. Tabi bu ataklardan boş dönmenin faturasını kalelerinde pes peşe yedikleri gollerle ödeyen ekip son bölümlere kadar maça tutunmaya çalışsa da rakip kalecinin de başarılı performansını geçemeyince sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Alınan mağlubiyette yedikleri şanssız goller ve rakip kalecinin üst düzey performansı baş rol oynarken buna rağmen genel anlamda başarılı bir maç çıkardılar diyebiliriz. Ayhan şanssız goller yese de etkili kurtarışlar yaptı, genel anlamda iyidi. Okan ve Halil savunmada iyi mücadele ederken yerlerini hiç terketmediler. Mustafa orta alanda çok kötü olmasa da geçen maçtaki performansını arattı, Berkay ile Gökhan ikilisi çalışkan bir görüntü sergileseler de birbirlerini tanımamaları sebebiyle zaman zaman uyumsuz kaldılar, birbirleriyle oynadıkları çok daha etkili olacaklardır diye düşünüyorum.