Master Cup 1. Hafta Analizi…

Master Cup a olan ilgiden dolayı katılan katılamayan bütün takımlarımıza teşekkür ederiz. Grup maçlarının ilk haftasında kıran kırana nefesleri kesen maçlar oynanırken ilk hafta sonunda grup maçlarının analizlerini sizlerle paylaşıp nacizane izlenimlerimizi paylaşacağız.
Zorlu gruplardan biri olarak görülen A Grubunda hiç şüphe yok ki haftanın sürprizini Yeninesil takımı yaparken kupanın favorilerinden olan ve ligde 6 maçtır kaybetmeyen Mainz takımını kıran kırana geçen maçta 2 1 yenerek gruplara 3 puanla başladı ve gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti. Yine turnuvanın favorilerinden olan Greenboys Fc takımı da Bağlarbaşını 3 farklı geçerek ilk hafta sonunda grubu lider olarak tamamlasa da oldukça zorlandı, Bağlarbaşı City takımı zor bir gruba düşse de ilk maçtaki performansıyla acaba gruptan çıkmayı başarabilir mi sorularını akıllara getirdi.
2. Hafta Maçları Mainz le Greenboys takımları karşılaşacak olurken Mainz için olmak yada olmamak maçı, Greenboys ise kazandığı taktirde gruptan çıkmayı garantileyecek, yine Yeninesil ile Bağlarbaşı City takımları karşı karşıya gelirken Bağlarbaşı City güçlü rakibini devirirse grupta bütün dengeler karışacak ve son hafta nefesler kesilip belki de averaj hesapları yapılacak.
Ölüm Grubu olarak adlandırılan B Grubunda ise ilk hafta maçlarında skor olarak sürprizler olmasa da mücadele anlamında bütün takımlar birbirlerine yakın olduklarının görüntüsünü verdiler, ki şöyle söyleyebiliriz ilk hafta maçlarında sahadan mağlubiyetle ayrılan Yeşil Bursa ve Liverpool Fk takımları gruptan çıkarsa kimse şaşırmamalı, çünkü 2 ekip de sahadan mağlubiyetle ayrılsa da galip gelen taraf olabilirlerdi.
2. hafta maçlarında Yeşil Bursa ile Palermo takımları karşı karşıya gelecek ve Yeşil Bursa bu maçtan galibiyetle ayrılırsa grupta yine bütün dengeler değişebilir, diğer maçta Atmosfer Medya ile Liverpool takımları karşı karşıya gelecek, Atmosfer Medya maçı kazanırsa çeyrek final biletini cebine koyacak ama Liverpool kazanırsa son Yeşil Bursa maçına final maçı düşüncesiyle çıkacak.
C Grubunda kuralar çekildiğinde de görüldüğü gibi favoriler kazanırken Cska Filistin’in zorlanması acaba gruptan çıkamama durumu olur mu sorularını akıllara getirirken 2. hafta Vasco takımı Filistin karşısında mutlak galibiyet düşüncesiyle çıkacak. 2. Hafta Bursalona takımının işi oldukça zor gözükse de ilk maçtaki reaksiyonu haftaya gösterebilirlerse belki puan koparabilirler.
D Grubunda Wristpower turnuvaya fırtına gibi başlarken aldığı farklı galibiyetle gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi, aynı zamanda turnuvanın da favorilerinden olduğunu gösterdi. Kayadibi de hükmen de olsa aldığı galibiyetle gruba 3 puanla başlarken 2. hafta grubun favorilerinden Wristpower la karşılaşacak ve bu maçın galibi büyük ihtimal gruptan lider çıkacak. İlk maçını kaybeden Karkay 2543 takımı ise bu hafta Lens karşısına olmak yada olmamak maçına çıkacak ve alacağı en an 1 puan ile umutlarını son haftaya taşıyabilecek. Lens takımının ise puan kaybına tahammülü olmazken alacağı olası galibiyetle umutlarını son haftaya taşımak isteyecek.
İlk hafta heyecanı üst düzey olurken haftaya bütün gruplarda en az çeyrekfinalist 1 takım belli olur fakat son hafta çeyrek final bileti için üst düzey heyecana sahip maçlar bizi bekliyor diye düşünüyorum.