MALİKANE RAHAT KAZANDI

Günün ilk maçında Malikane takımı ile ligin yeni takımlarından Akıncılar takımı karşı karşıya geldi. İlk dakikalarda uzaktan şutlar ile gör arayan ekip Akıncılar takımı olur iken şutlardan umduğunu bulamadı. Açılışı Sunay kornerden şık bir vuruş ile yaparak 2.dakikada Malikane takımını öne geçirdi. 6.dakikada Sunay bir kez daha sahneye çıkarak frikikten farkı 2’ye çıkardı. Karşılık 1’er gol bulan ekip 10.dakikaya 3-1 skor ile girer iken Malikane takımı 11.dakikada farkı tekrar 3’e çıkardı. İlk yarı karşılıklı gollere sahne olur iken ilk yarıyı Malikane takımı 5-2 önde tamamladı. 2.yarı farkı azaltmak için bir çok pozisyon bulan Akıncılar takımı bu pozisyonları iyi değerlendiremedi. 34.dakikada Metin kendi sahasından aşırttırma bir vuruş ile skoru 6-2’ye getirince rakip oyundan düştü ve maçı Malikane takımı 8-2 kazandı.
 
Kazanma Faktörler
Maça oldukça hızlı bir giriş yapan ekip Sunay’ın yetenekleri ile öne geçer iken 7.dakikada 3-0 öne geçmeyi başardı. Bu dakikadan sonra biraz rehavete kapılan Malikane takımı kalesinde goller görse de karşılık vermeyi başardı ve ilk yarıyı 5-2 önde tamamladı. 2.yarı skoru çok iyi koruyan Malikane takımı bulduğu goller ile rakibin umutlarını bitirirken maça 8-2 gibi farklı bir skor ile kazandı. Kalede görev alan Emrah refleksleri ile dikkat çekerken yaptığı klas kurtarışlar ile profesyonellere şapka çıkarttı. Savunmada hatasız bir maç çıkaran Malikane takımında Şerif savunmasını maç boyunca bırakmazken yaptığı kritik müdahaleler ile rakibin ataklarını başlamadan bitirdi. İleride yetenekli oyuncuları ile sonuca giden ekip Metin’in efektif oyunu ve oyunu yönlendirmesi ile takım oyununa destek verir iken Sunay ise maçın fark yaratanı idi. Şutları ile parmak ısırtan Sunay tekniği ile maçı koparan isimdi. Takım olarak bugün çok iyi bir performans ortaya koyan Malikane ekini rahat bir oyun ile maçı kazandı.
 
Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde gol yiyerek başlayan ekip daha maça alışamadan 3-0 geriye düştü. Sonrasında açılsa da attıkları gollere rakip hemen karşılık verdi. İlk yarıyı 5-2 geride tamamlayan ekip 2.yarı farkı kapatmak için baskı kursa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Kaleci Furkan’ın yendiği hatalı gol sonrası umutları iyice tükenen ekip maçı 8-2 kaybetti. Kalede görev alan Furkan kalede çok fazla pozisyon hatası yapar iken yeşimi gollerin çoğunu bu yüzden yedi. Savunmada uyumları kötü olan ekipte Ramazan maç boyunca savunmasını terk etmese de genel olarak yalnız kalınca yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. İleride zaman zaman etkili olan ekipte Emir maç boyunca bir çok gol pozisyonuna girse de bunları gole çeviremedi. Fatih takımının en etkili ismi olur iken attığı 2 gol ile takımını kaçta tutmaya çalışsa da takım arkadaşlarından beklediği desteği alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Takım olarak ilk maçlarında uyum sorunu yaşayan ekip sonraki maçlardaki bunu çözebilirlerse play-Of’a rahat bir şekilde girebilirler.
 
Maçın Adamı:Sunay
Maçın Gümüş Adamı:Metin
Maçın Golü:Sunay
Maçın Kalecisi:Emrah
Maçın Defansı:Şerif
Maçın Orta sahası:Metin
Maçın Forveti:Sunay
Maçın Centilmeni:Ramazan