Mainz Dost Takıma Acımadı!

Günün ilk maçında Alemdar City takımı ile Mainz takımları karşı karşıya geldi. 2 takımda maça oldukça istekli başlarken etkili paslaşmaları ile rakip kalede tehlike yaratırken ilk golü bulan tarafta Mainz takımı oldu. Golden sonra kendi yarı sahasında maçı kabullenen Alemdar City kontra ataklar ile pozisyon bulmaya çalışsa da etkili olamadı ve ilk yarı kalesinde art arda goller bularak 5-0 önde tamamlayan Mainz takımı 2.yarıda etkili oyununa devam ederek maçı 10-2 kazandı.
Kazanma Faktörleri
Maça oldukça etkili başlayan Mainz takımı 7.dakikada Burak ile kilidi açarken golden sonra oyumun kontrolünü ele geçirdiler ve rahat bir oyun sergilediler ilk yarı art arda goller farka koşan ekip ilk yarı gol yemeden 5-0 önde tamamladılar. 2.yarı farkın vermiş olduğu rahatlık ile rehavete kapılan ekip kalelerinde 2 gol görmüş olsalar da maçı 10-2 kazanmayı bildiler. Kalede görev alan Metin bugün fazla terlemese de kurtarışları ile takımının skorda farka gitmesine yardımcı oldu. Savunmada rakip takıma göz açtırmayan Mainz takımında Ahmet savunmada çok iyi işler yaparken hatası ile takımının gol yemesine neden oldu. İleride çok iyi bir iş çıkaran ekip tam bir takım görüntüsündeydi. Tek toplar ile sonuca giden ekipte Asker takımının ataklarını şekillendirirken Mehmet ise takımının dinamosu gibiydi. Ligimizde hakemlik yapan Ali bugün sahada futbolcu olarak yer alırken tekniği ve oyun görüşü ile hakemliği kadar futbolunun da iyi olduğunu gösterdi. Maçın adamı olan Burak attığı 8 gol ile takımına maçı kazandırırken mükemmel bir maç çıkardı. Bitiriciliği ve hırsı ile parmak ısırtan Burak gol krallığına göz kırptı. Takım olarak uyumları çok iyi olan ekip güzel oyunları sonucunda farklı galibiyete uzandı.
Kaybetme Faktörleri
Maça temkinli başlayan Alemdar takımı ilk golü yedikten sonra oyundan çabuk düştü. Kalelerinde art arda goller gören ekip ilk yarıyı 5-0 geride tamamlarken 2.yarı rakibin rahatlaması ile oyunu biraz bırakması ile 2 gol bulan ekip kalesindeki 5 gole engel olamayınca maçı 10-2 kaybetti. Kalede görev alan Oğuz 10 gol yese de en az bir 15 pozisyonu da kurtarırken Alemdar takımının savunması tel tel dökülürken Nezir çok fazla top hatası yapanlardan biriydi. İleride bir türlü ritim tutturamayan Alemdar takımı çok fazla top kaybı yaparken Emre daha önceki maçlarda gösterdiği performansı bu maçta sahaya yansıtmadı. Ozan rakibin oyunu bıraktığı dakikalarda 2 gol kaydetse de etkisizdi. Maça çok farklı bir kadro ile çıkan Alemdar takımı ligin sonlarına doğru takımını oturtmalı ve oyun yapısını belirlemeli yoksa çok daha farklı mağlubiyetler görebilirler.
Maçın Adamı:Burak
Maçın Gümüş Adamı:Mehmet
Maçın Golü:Burak
Maçın Kalecisi:Metin
Maçın Defansı:Mehmet
Maçın Orta sahası:Ali
Maçın Forveti:Burak
Maçın Centilmeni:Oğuz