Liverpool’un Liderlik Keyfi

Günün son maçında Liverpool Fk ile ilgin yeni takımlarından Emeklion takımları karşı karşıya geldi. Maça hızlı bir giriş yapan Liverpool takımı daha ilk dakikada Enes ile öne geçmeyi başarırken 8.dakikada Enes farkı 2’ye çıkararak takımını rahatlattı. Emeklion takımı ise ilk yarıda uyum sorunu yaşarken 2.yarı beraberlik için baskı kuran Emeklion takımı farkı 1’e indirmeyi başarırken beraberlik için risk alan ekip kalesinde açıklar verince Liverpool takımından Mert bu açığı çok iyi değerlendirerek takımını rahatlatan gole imza attı. Enes açılışı yaptığı gibi kapanışıda yaptı ve Kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Liverpool takımı maçı 3-1 kazandı ve liderlik koltuğuna oturdu.

Kazanma Faktörler
Maça çok iyi başlayan Liverpool Fk Enes’in etkili oyunu ile ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı. 2.yarı fark 1’e inse de rakibin beraberlik için bastırdığı dakikalarda farkı açmayı başardı ve maçı 4-1 kazandı. Kalede görev alan Sercan yaptığı kurtarışlar ile takımını maç boyunca oyunun içinde tutan isimdi. Çok kritik kurtarışlara imza atan Sercan performansıyla maçı takımına getiren isimdi. Savunmada kusursuz bir maç çıkaran Liverpool takımında Nezir savunmanın bel kemiğiydi. Maçın en çok top kesen Adamı olan Nezir olgunluğu ile skoru tutan isimdi. İleride zaman zaman zorlansa da etkili oyuncuları ile sonuca gitmeyi başaran Liverpool takımında Mert takımın en genci olmasına rağmen en hareketli ismiydi ve takımını rahatlatan isimdi. Enes ise yeni yeni takıma alışmasına rağmen attığı 3 gol ile yıldızlaştı. Bitiriciliği ve hızı ile fark yaratan Enes maçın adamıydı. Takım olarak çok iyi bir mücadele gösteren ekip galibiyete ulaşarak liderlik koltuğuna oturdu.

 

Kaybetme Faktörleri
Maça daha ısınamadan kalelerinde golü gören Emeklion takımı beraberlik için bastırırken 2-0 geriye düştü. Farkı azaltmak için bir çok pozisyon yakalasa da bunları gole çeviremeyen ekip ilk yarıyı 2-0 geride tamamlarken 2.yarı daha etkili bir oyun sahaya yansıttılar 33.dakikada farkı 1’e indirerek umutlanan ekip beraberlik için bir çok şans yakalasa da skor bulamayınca oyundan düştü ve kalesinde 2 gol daha görerek maçı 3-1 kaybetti. Takım olarak oldukça genç ve dinamik olan ekip zaman zaman rakipten daha iyi bir oyun sahaya yansıtsa da Liverpool takımının olgunluğu ve tecrübesi karşısında çaresiz kaldılar. Takımının tek golüne imza atan Muhammed takımının en etkili ismi olurken attığı gol ile takımını umutlandırsa da takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Enes
Maçın Gümüş Adamı:Sercan
Maçın Golü:Enes
Maçın Kalecisi:Sercan
Maçın Savunması:Nezir
Maçın Orta sahası:Mert
Maçın Forveti:Enes
Maçın Centilmeni:Muhammed