Liverpool Çok Farklı!

Premıer Lig’de günün son maçında Liverpool İle Yeni Nesil takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 takımda istekli ve temkinli bir başlangıç yaparken Liverpool takımı dakikalar ilerledikçe oyuna ağırlığını koymaya başladı ve art arda bulduğu goller ile ilk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başardı. 2.yarıya Yeni Nesil takımı farkı azaltmak için baskılı başlarken farkı 1’e indirmeyi başardı. Liverpool takımı golden sonra toparlandı ve maçı 4-1 skor ile Liverpool takımı kazandı. 

Kazanma Faktörleri

Maça temkinli başlayan Liverpool takımı revize edilmiş kadrosu İle dakikalar ilerledikçe maçın  kontrolünü eline aldı. İlk yarıyı 2-0 önde tamamlamayı başaran ekip 2.yarıya rakibin baskısı ile karşılaşsalar da bu baskıyı üstlerinden hemen attılar ve net bir skor İle galibiyete ulaştılar. Kalede görev alan Arif takımın en büyük ismi olurken tecrübesi ile takıma seviye atlatırken kurtarışlar ve refleksleri ile bir çok gol pozisyonunu engelledi. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan ekipte Hakan savunmada soğukkanlılığı İle dikkat çekti. Savunmada riskli hareketler yapsa da topu kaybetmeyen Hakan performansı İle büyük beğeni topladı. İleride topu çok iyi çeviren ekipte Deniz 2 yönlü oyunu ile hem savunmada hemde hücumda kusursuz bir maç çıkarırken sahada basılmadık yer bırakmadı. Maçın yıldızı olan Furkan ise tekniği ve bitiriciliğiyle fark yaratırken attığı aşırttırma golü İle klasını konuşturdu. İlk dakikadan itibaren golü koklayan Furkan oyun görüşü İle takımının oyununu rahatlattı. Revize kadrosu İle ligin şampiyonluk adaylarından biri olduğunu gösteren ekip rakiplerine gözdağı verdi.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibi tartarak başlayan ekip ilerleyen dakikalarda rakibin topu çevirmesine izin verince kalelerinde goller gördü. İlk yarı bir türlü aradıkları golü bulamayan ekip ilk yarıyı 2-0 geride tamamlarken 2.yarı gol bulsalar da kalelerinde 2 gole engel olamayınca maçı 4-1 kaybettiler. Savunmada fazla açık vermeseler de rakibin çok fazla baskı yapması İle çözülen ekipte Volkan savunmasını hiç terk etmedi. Tatlı sert oyunu ile rakiplerini durdurmaya çalışan Volkan çoğu pozisyonda yalnız kaldı. İleride istedikleri oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan ekipte Naoyo beklenen performansı sergileyemezken çok fazla efor sarf etse de rakibin yakın markajı nedeniyle istediği toplar İle buluşamadı. Takımının tek golüne imza atan Oğuz ise kendi kendine pozisyon hazırlamaya çalışırken ilk dakikadan itibaren golü kovaladı. Takımını umutlandıran golede imza atan Oğuz takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Rakibin oyunun temposunu belirlemesine izin veren ekip yenilmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:Furkan
Maçın Gümüş Adamı:Deniz
Maçın Golü:Furkan
Maçın Kalecisi:Arif
Maçın Savunması:Hakan
Maçın Orta sahası:Deniz
Maçın Forveti:Furkan
Maçın Centilmeni:Mert