Kural Güncellemesi!

Disiplin Kurulunda alınan kural gereği artık maçları yardımcı hakem de sahanın kenarından takip edecek olup orta hakeme yardımcı olacak, orta hakemin göremediği yerlerde orta hakeme görüş bildirebilecektir. Hakem hataları sadece halı saha liginde değil amatör liglerde profesyonel liglerde, kısaca bildiğiniz üzere her yerde görülmektedir fakat burada bu hataları minimum seviyelere çekmek için elimizden geleni yapmaktayız. Bu yeni sistemle maçı 2 farklı hakem de takip edecek olup kusursuza yakın maç yönetilmesi için elimizden geleni yapacağız. Sizlerden de ricamız olası hakem hatalarında sağduyulu davranmanızdır.
Yine Kural Kitapçığında yazan bir maddeyi hatırlatma yapmak istiyoruz ki;
Takımlar disiplin yönetmeliğince sadece saha içinde olan durumlardan sorumlu değildir. Takımlar adına sahalara gelecek taraftarlar , hakeme , gözlemciye , rakip futbolculara karşı sözlü yada fiili rahatsız edici bir harekette bulunuyorsa , hakemler bu kişilerin desteklemeye geldiği takımın taraftarı olduğunu biliyor yada bu fikre kanaat getiriyorsa , bunun sonucunda taraftarların desteklediği takıma ihtar , puan silme , ligden ihraç gibi cezaların verilmesi söz konusudur. Maç oynandığı sürece her iki takım oyuncuları , hakem ve gözlemci dışında sahaya her hangi bir kişinin girmesi kesinlikle yasaktır. Bu kuralın ihlali durumunda hakemin maçı tatil etme yetkisi vardır .
Bu kuralları göz önünde bulundurarak daha sağ duyulu, fair play in ön planda olacağı maçlar oynanması dileğiyle bütün takımlarımıza başarılar diliyoruz…