Kontraatak Fc Yarı Finalde!

Cesse Halısaha Ligi Çeyrek Final mücadelesinde Kontraatak Fc ile Park Plaza takımları karşı karşıya geldi. Sezon genelinde her iki takım da başarılı bir performans sergileyip play off lara kadar az sayıda mağlubiyet alırken her iki ekibin mücadelesi izleyenler tarafından büyük keyifle takip edildi. Tabi bu performanslar baz alındığında hemen hemen denk güçlerin mücadelesi olacak gibiydi fakat Park Plaza da Mustafa’nın play off öncesi sakatlığı Semih’in de maçın başında yaşadığı şanssız sakatlık dengeleri alt üst ederken Kontraatak takımı da rakibin bu handikaplarını avantaja çevirip maçın ilk bölümlerinden oyunu rakip yarı alana yığmayı başardı. Kontraatak Fc takımı rakibin bunca handikapına rağmen kendileri eksiksiz ve hatta extra bir kadro ile sahaya çıkarken bütün kozlarını oynayıp en ideal 7 lisi ile sahaya çıktı ve rakip kalede oldukça baskılı bir oyun oynadı. Özellikle ilk 15 dakikada rakip sahada rakibe nefes aldırmayan ekip son vuruşlar konusunda çok şanssız olsa da oyunun geneli kendi kontrolleri altındaydı diyebiliriz. Park Plaza Semih’in sakatlığından sonra oyuna Sezer’i alıp bu oyuncuyu defansa geçirip kaptan Uğur’u ileri uca alırken tecrübeli oyuncu özellikle kanattan etkili bindirmeler yapıp takımı haraketlendirdi. 17. dakikada ilk etkili ataklarını yapan ekip karşı karşıya pozisyondan sonuç alamasa da gol geliyorum demeye başladı ve nitekim 2 dakika sonra kaptan Uğur’la 1-0 öne geçtiler. Rakibin bütün kozlarını oynaması ve oyun kontrolünü tamamen elinde bulundurması, ayrıca da kendilerinin de ilk 15 dakikada kaleyi görmemeleri göz önüne alındığında bu gol piyango niteliğindeydi ve büyük avataj elde ettiler. Fakat bu golün sevince sadece 15 20 saniye sürdü ve santradan yedikleri golle skora denge geldi, büyük avantajı yitirdiler. İlk yarı bu skorla bitse de rakibin baskılı oyunu Park Plaza takımını oldukça yordu 2. yarının başlarında çözülmeye başlayan ekip peş peşe yedikleri gollerle sahadan 4 1 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.
Kontraatak takımı kadrosu ve istekli oyunuyla rakibi oldukça hırpalarken son vuruşlardaki şanssızlığı ve rakip kalecinin etkili performansıyla ilk bölümden eli boş ayrıldı. Rakibin oyundan düşmesiyle 2. yarıda daha net pozisyonlar bulan ekip farkı açmasını bildi ve yarı final biletini cebine koydu. Doğukan yaptığı 2 nefis asistle kilidi açan oyuncu olurken mücadelesiyle takımına büyük katkı sağladı. Kaptan Kadir 4 dakika arayla attığı 2 golle maçı koparan isimdi, Yusuf orta alanda topları dağıtan taşıyan oyunu kuran isimdi, 2 nefis golle de geceye damgasını vuran oyuncu oldu. Savunma 3 lüsü disiplinden hiç ayrılmazken kusursuz oynadılar, Ahmet önceki maçlardaki etkili şutlarını bu maçta izletemedi, çerçeveyi bulmakta zorladı, kaleci Oğuzhan ise rahat bir maç çıkardı diyebiliriz.
Park Plaza iyi bir performansla geldiği play off ta iyi de mücadele etmesine rağmen rakibe diş geçiremedi. Sakatlıklar en büyük şanssızlıkları olurken ileri uçta çoğalmakta zorlanmaları en büyük handikapları oldu. Kaptan Uğur ileri uca haraketlilik getirse de orta alandan yeteri kadar top alamadı. Ayrıca ilk golün ardından bu skorla devre arasına girseler belki durum daha farklı olabilirdi ama bu avantajı da iyi kullanamadılar. Savunma kurgusu da iyi bir mücadele etmesine rağmen rakibin etkili ataklarına özellikle son bölümde direnemediler ve çözüldükten sonra da fark kaçınılmaz oldu.
Maçın Adamı: Yusuf
Maçın Gümüş Adamı: Kadir
Maçın Kalecisi: Oğuzhan
Maçın Defansı: Eren
Maçın Ortasahası: Yusuf
Maçın Forveti: Doğukan
Maçın Golü: Yusuf
Maçın Centilmeni: Uğur

 

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.