Güven Oto Fren Yarı Finalde!

Cesse Halısaha Ligi 9. Sezon Çeyrek Final mücadelesinde Şampiyonluğun favorilerinden Güven Oto Fren ile Kayadibi Gençlik takımları karşı karşıya geldi. Maçın ilk bölümleri kontrollü oyunla geçilirken ilk 10 dakikada her iki ekip de birbirini tartarak oynadı ve bu bölümde çok gol pozisyonu olmadı. 15. dakikadan sonra pozisyonlar bulmaya başlayan Güven Oto rakip kalede tehlikeli olurken özellikle rakip kaleye uzaktan şutlarla yüklendiler ve rakibe zor anlar yaşattılar. İlk yarı 0-0 lık eşitlikle tamamlanırken 2. yarıya Kayadibi Gençlik Hüseyin’in penaltı golüyle 1-0 önde başladı. Bahattin’le skora denge gelse de Hüseyin bitime 12 dakika kala takımını yeniden öne geçirdi. Bu dakikalardan sonra biraz daha cesur ataklar yapan Kayadibi Gençlik skor 2 1 ken günün başarılı ismi Kazım’la çok net bir pozisyondan sonuç alamadı ve bu pozisyon maçın kırılma anıydı diyebiliriz. Maç baştan sona her iki ekip adına hiç kopma noktası yaşamadı ama bu pozisyonda Kayadibi Gençlik golü bulsa büyük avantaj elde edebilirdi ama olmadı. Oyuna sonradan dahil olan Yasin ceza alanı dışından attığı golle skora yeniden denge getirdi ve son bölümleri büyük çekişme içinde geçen maçın son dakikalarında gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti. İlk 5 penaltıda eşitlik bozulmazken 7. penaltılar rakibine üstünlük sağlayan Güven Oto Fren yarı finale ismini yazdıran taraf oldu.
Kayadibi Gençlik takımı disiplinden ayrılmadan oynadığında neler yapacağını gözler önüne sererken biraz daha cesur oynayabilselerdi, özellikle 2. yarıda daha net pozisyonlar bulabilirlerdi. Buna rağmen 2 kez öne geçmeleri de büyük başarıydı fakat bu üstünlüklerini koruyamadılar. Gerçi yedikleri iki golde uzaktan gelen şutlarla oldu ve kalecinin çok da yapabileceği bişey yoktu fakat dediğim gibi 2 1 ken kaçırdıkları golü atsalardı belki de finale uzanan bir yolun başlangıcında kendilerini bulacaklardı. Kazım’ın bugün takıma katılması ciddi katkı sağlarken özellikle Hüseyin ve Kazım’la rakip kalede kontrollü olarak etkili olmaya çalıştılar. Ciddiyeti ve disiplini elden bırakmamaları maça son dakikaya kadar ortak olmalarını sağlasa da gol konusunda biraz daha üretken olabilselerdi yarı final biletini alabilirlerdi. Atahan’ın da uzak mesafeden nefis şutu kaleci tarafından kornere gönderilmesi de yine maçın önemli anlarındandı. Savunma olarak oldukça disiplinli ve konsantrasyon içinde oynamaları rakibe çok da pozisyon vermemelerini sağlarken kaleci Güray da maçı hatasız tamamladı etkili kurtarışlara imza attı. Trajedik bir mağlubiyet alıp yarı finale çıkamasalar da bu tecrübe onlara büyük şey katacaktır ve önümüzdeki sezon yollarına daha emin adımlarla yürüyeceklerdir diye düşünüyorum.
Güven Oto Fren aslında rakibin inişli çıkışlı performansına ve maç sonuçlarına bakıldığında çekebileceği en iyi kurayı çekmiş gibi olsa da maç içinde oldukça zorlandılar ve gol yollarındaki şanssızlığı maçı koparamamalarına sebep oldu. Rakibin katı savunması pozisyon anlamında üretkenliklerini engellerken ilk yarıda daha çok uzaktan şutlarla rakip kalede etkili olmaya çalıştılar. Semih ve Bahattin le uzaktan gol arayan ekip devreyi 0 0 lık skorla geçse de 2. yarının başında yenilen şok gol kendilerini biraz daha tetikledi. Daha istekli atak yapan ekip aradıkları golü bulsalar da savunmalarında boşluklar vermeye başladılar. Bahattin in ataklara destek vermesi hücuma zenginlik katsa da Mithat çoğu zaman savunmada yanlız kaldı. Rakip takım bu boşlukları çok değerlendiremese de kendileri için ciddi bir handikaptı ve 40. dakikada net pozisyonda Sinan’ın etkili kurtarışları farkın açılmasına engel oldu. Son bölümde oyuna dahil olan Yasin attığı golle skora denge getirdi ve maçı penaltılar götürdü. Maçın penaltılara gelmesi kendileri adına büyük riskti fakat maç içinde kaçan goller skor avantajını ellerine alamamalarına sebep oldu. Maçın genel anlamda hakimiydiler diyebiliriz, gol için de çok yüklendiler ve özellikle ilk yarıda ceza alanı içinde 2 3 net de pozisyon bulmalarına karşın kaleciyi geçemediler. Semih orta alandaki mücadeleci oyunu ve uzak mesafeden etkili şutlarıyla ön plana çıkan oyuncu olurken Bahattin savunmadan çok iyi bindirmeler yaptı ve 1 de gole imza attı. Gecenin adamı tartışmasız Sinan olurken yaptığı çok net 2 3 kurtarışla takımını ayakta tutarken özellikle Atahan’ın ve Kazım’ın pozisyonlarında kalesinde devleşti ve penaltılardaki başarısıyla yarı final biletinin alınmasında büyük rol oynadı.
Maçın Adamı: Sinan
Maçın Gümüş Adamı: Hüseyin
Maçın Kalecisi: Sinan
Maçın Defansı: Atahan
Maçın Ortasahası: Semih
Maçın Forveti: Hüseyin
Maçın Golü: Yasin
Maçın Centilmeni: Eren Akkuzugil

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.