Karadeniz Derbisinde Kazanan Gümüş Gençlik!

Maçın Adamı:Halit
Maçın Kalecisi:Muhammed
Maçın Defansı:Halit
Maçın Ortasahası:Ertuğrul
Maçın Forveti:Sedat
Maçtan notlar ve Takım Değerlendirmeleri
Maç Torul takımının başlama vuruşu ile başladı. Maça atak ve baskılı başlayan Torul kısa paslar ile atak geliştirirken Gümüş Gençlik takımı da aynı şekilde kısa paslar ile ataklar yapmaya çalışsa da ortasahada basit pas hataları ile topu kaybediyorlardı. Torul takımı 4.dakikada geliştirdiği organize atak sonunda Murat topu ağlarla buluşturarak Torul takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden 2 dakika sonra Gümüş Gençlik takımı forvete uzun top yolladı ve Halit önüne seken topa şık bir şekilde vurarak kaleci Hasanın bacak arasından topu ağlara ulaştırarak maça dengeyi getirdi. Torul takimı skoru koruyamasa da oyun disiplininden kopmayarak aynı oyunlarını sergiliyordu. 10.dakikada ilk golü atan Murat sol çaprazdan çalımlar ile kanada inerek güzel bir orta yaptı ve Osman topa düzgün bir şekilde vurarak Torul takımını maçta 2.kez öne geçirdi. Bu golden sonra skoru tutmak için daha dengeli ve kontrollü bir oyun sergileyen Torul takımı uzaktan şutlar ile rakip kaleyi yokladı. Gümüş Gençlik takımı ise maça dengeyi getirmek için rakip kalede baskı kurmaya çalışsa da Torul savunmasını bir türlü aşamıyordu ve bu sebeple uzaktan şutlara yönelen Gümüş Genclik takımı bu seferde Hasanı bir türlü geçemedi. 2 takımda bir çok gol pozisyonuna girse de aradıkları golü bir türlü bulamayınca ilk yarı 2-1 Torul takımının üstünlüğü ile sonuçlandı.
2.yarıya Gümüş Gençlik takımı çok hızlı bir giriş yaptı ve Halit maça dengeyi getirdi. Maç 27.dakikada yeniden basladı diyebiliriz. 2.yari daha derli toplu ve iyi bir görüntü çizen Gümüş Genclik takımı ard arda ataklar ile rakip kalede öne geçmek için gol arıyordu. Ve nitekim 34.dakikada Sedat şık bir gol ile Gümüş Gençlik takımını maçta ilk defa öne geçirdi. Bu golden sonra savunmasına çekilen Gümüş Gençlik kalesinde bolca pozisyon vermeye başladı. Torul takımı isr 2.yarı çok silik bir görüntü çiziyorlardı. Fakat geri düştükten sonra biraz toparlanan ekip 42.dakikada Şaban ile maça dengeyi getirmeyi başarsa da skoru koruyamadılar. 45 dakikada Günün basarılı ismi ve maçın yıldızı Halit takımının 4. Kendisinin 3.golünü atarak maçın skorunu 4-3 Gümüş Gençlik lehine sonuçlandırdı.
Torul
Maça istekli başlayıp öne geçmeyi başaran ekip ilk yarı iyi bir oyun ile önde tamamlamayı başarsalarda 2.yarı rakibin genç oyuncularına eforları yetmeyince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Kalede Hasan görev aldı. Zaman zaman refleksleriyle dikkat çeksede bir kaç golde ki hatası takımına mağlubiyete neden oldu diyebiliriz. Savunmada Erdi, Ahmet ve Turgay 3’lüsü görev aldı. Uyumları kötü olan 3’lüden Erdi ve Ahmet savunmada çakılı kalsalarda Erdi nin dayanıklılığı karşı takıma yetmedi. Ahmet ise maça çok istekli başlasada 2. Yarının son anlarında oyundan düşerek yenilgiyi sebep oldu. Turgay ise savunmadan çok hücum yönünde oynamaya çalışsada attığı şık gol mağlubiyeti engelleyemedi. Ortasahada Osman ve Murat 2’lisi görev aldı. Uyumları zaman zaman iyi olsada maç boyunca rakip savunma arasında kaybolan ikiliden Osman takımının ataklarını yönlendirmeye çalışan isimdi. Murat ise savunma ağırlı oynasada zaman zaman rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yarattı. Forvette görev Şaban son vuruşlardaki talihsizliği ile bir çok pozisyonu harcadı ve bekleneni veremedi.
Gümüş Gençlik
Maça kalelerinde gol görerek başlasalarda oyun disiplininden kopmayarak öne geçmeyi başardılar ve zorda olsa maçı kazanmasını bildiler. Kalede Muhammed oldukça iyi bir maç çıkardı fakat yediği gollerdeki hatası çok büyüktü bu maçta sıkıntı olmasada sonraki maçlarda bu tür pozisyonlarda daha etkili olmalı. Savunmada İsmet, Özgür ve Halit 3’lüsü görev aldı. Oldukça iyi maç çıkaran 3’lü zaman zaman rehavete kapılsada oldukça iyiydiler. İsmet savunmada çakılı kalan isimdi yaptığı kritik müdahaleler ile çoğu pozisyonu başlamadan bitirdi. Özgür ise takımını savunmadan yönlendiren isimdi. Takımını çok iyi yönlendiren Özgür iyi bir maç çıkardı. Halit ise savunmada oynamasına rağmen maçın kilidini açan isimdi savunmada da elinden geleni yaparak takımı adına herşeyi yaptı ve attığı goller ile maçı takımına getiren isimdi. Ortasahada Adem ve Ertuğrul 2’lisi görev aldı. Çok efektif olan 2’liden Adem oyunun her 2yönünde de görev alarak takımına büyük katkı sağladı. Oyunun her 2 yönünde oynaması Ademi yordu ve 2.yarı yerini Furkana bıraktı. Furkan girdiği dakikadan sonra oyuna takımı adına çok olunlu işler yaptı Ertuğrul ise bilek hareketleri ile ilgiyi üzerinde toplarken takımı adına herşeyini verdi. Forvette Sedat görev aldı. Sedat son vuruşlarındaki ustalığı ile dikkat çekerken attığı gol ile maçı takımına kazandıran isimlerden biriydi.