Kalecilerin Maçında Mainz Galibiyete Ulaştı

Günün ilk maçında Vasco takımı ile Mainz Fc takımları karşı karşıya geldi. İlk yarı daha etkili bir oyun sergileyen Mainz takımı ilk yarıyı Burağın golü ile 1-0 önde tamamlarken 2.yarı Burak ile Vasco takımı skoru eşitlemeyi başardı. Kıran kırana geçen mücadele de Mainz takımı Ahmet’in frikik golü ile maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça oldukça etkili başlayan Mainz takımı ilk yarıyı önde tamamlamayı başarırken 2.yarı skor eşitlense de etkili oyunu ile sonuca gitti ve sahadan galibiyet ile ayrıldı. Kalede görev alan Evren kalesinde devleşirken kurtarışları ile takımını ipten aldı. Kalesinde adeta devleşen Evren kalesinde 1 gol görürken onda da yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada oldukça uyumlu olan ekipte Mehmet takımının savunmasını toparlayan isimdi. Maç boyunca bir çok müdahalede bulunan Mehmet çok iyi bir performans gösterdi. İleride etkili oyuncuları ile sonuca giden ekipte maçın açılışını yapan Burak maç boyunca bir çok pozisyona girerken bir türlü son dokunuşu yapamayınca tek golde kaldı. Fakat oyunu ile maçı takımına getiren isimlerden biriydi. Takımın ataklarını şekillendiren Ahmet ise sahanın yıldızıydı. Oyun görüşü ile fark yaratan Ahmet bitiriciliğiyle de dikkat çekti. Şık frikik golü ile maçı Mainz takımına getiren Ahmet performansı ile alkış aldı. Maçta zaman zaman zorlansa da oyun disiplininden kopmayan Mainz takımı galibiyete ulaşmayı başardı.

Kaybetme Faktörleri
Maça temkinli başlayan ekip ilk yarıyı geride tamamlarken 2.yarı beraberliği yakalamayı başarsa da frikikten kalelerinde golü görünce maçtan 2-1 mağlup ayrılmaktan kurtulamadılar. Kalede görev alan Kaan refleksleri ile dikkat çekerken kalesinden takım arkadaşlarını maç boyunca yönlendirdi. Yediği gollerde ise yapabilecek bir şeyi yoktu. Savunmasını maç boyunca terk etmeyen Fatih rakibi en geride karşılayan kişiydi ve maç boyunca savunmasını ayakta tuttu. İleride etkili bir oyun sahaya yansıtsalar da bir türlü sonuca gidemeyen ekipte Mert tekniği ile dikkat çekerken bugün rakip savunma arasında kayboldu. Takımının tek golüne imza atan Burak attığı gol ile takımını umutlandırırken takımının en etkili oyuncusuydu. Takımın ataklarını şekillendiren Burak takım arkadaşlarını maç boyunca beslese de takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu.

Maçın Adamı:Ahmet
Maçın Gümüş Adamı:Burak (Vasco)
Maçın Golü:Ahmet
Maçın Kalecisi:Evren
Maçın Savunması:Mehmet
Maçın Orta sahası:Ahmet
Maçın Forveti:Burak (Mainz)
Maçın Centilmeni:Emre