Historia Plzen’den Güzel Başlangıç!

Günün ilk maçında ligin çiçeği burnunda takımı Historia Plzen ile Real Mezun takımları karşı karşıya geldi. 2 takımda maça istekli başlarken Historia takımı öne geçmeyi başardı. Fakat bu gole Real Mezun takımı karşılık vermeyi başarsa da Historia takımı ilk yarının son anlarında art arda bulduğu goller ile öne geçerken ilk yarı 3-1 Historia takımının üstünlüğü İle geçildi. 2.yarı Real Mezun takımı farkı azaltmak için baskı kurmaya çalışsa da aradıkları golleri bir türlü bulamayınca oyundan düştüler. Historia takımı ise bulduğu goller ile farkı açmayı başardı ve maçı 6-1 skor İle Historia Plzen takımı kazandı.

Kazanma Faktörleri
Maça etkili başlayan Historia Plzen takımı maça karşılıklı goller ile başlarken ilk yarıyı 3-1 önde tamamlamayı başardı. 2.yarı savunmada çok uyumlu olan ekip açık vermezken maçı 6-1 skor İle kazanmayı başardı. Kalede görev alan Emin kalesinde devleşirken sadece 1 gol yiyerek takım arkadaşlarına güven verdi. Refleksleri ile dikkat çeken Emin çevikliği ile fark yarattı. Savunmada çok uyumlu olan ekipte Eren savunmada çakılı kalan isimdi. Müdaheleleri ile rakibin çoğu atağını kesmeyi başaran Eren savunmayı toparlayan isimdi. İleride oldukça efektif olan ekipte Alpay takımının ataklarını şekillendirirken oyun görüşü İle fark yarattı ve akıl dolu pasları ile takım arkadaşlarını besledi. M.Eren ise bitiriciliği ile dikkat çekerken attığı 3 gol ile maçı koparan isimdi. Pozisyon bilgisi çok iyi olan M.Eren golü adeta koklarken ince bilek hareketleri ile rakibi çok kolay egale ederken maçın yıldızıydı. İlk dakikadan itibaren maçın kontrolünü eline alan ekip maçı fazla zorlanmadan kazanmayı başardılar.

Kaybetme Faktörleri
Maça temkinli başlayan genç Real Mezun takımı geriye düşse de skoru eşitlemeyi başardı. Fakat ilk yarıyı 2 fark ile geride tamamladı. 2.yarıya baskılı başlasalar da bir türlü golü bulamayan ekip maçı farklı bir skor İle kaybetmekten kurtulamadı. Kalede görev alan Fatih genç yaşına rağmen kalesinde mükemmel bir performans sergilerken büyük beğeni topladı. Mükemmel refleksleri ile yıldızlaşan Fatih’in yediği gollerde ise yapabilecek fazla bir şeyi yoktu. Savunmada çok çabuk dağılan ekipte Furkan savunmada fiziği ile dikkat çekerken yerden gelen pozisyonlarda ise yavaş kaldı. İleride bir türlü dikiş tutturamayan ekipte Mustafa bir türlü istediği toplar ile buluşamazken girdiği pozisyonları ise iyi bir şekilde değerlendiremedi. Kadir ise takımının tek golüne imza atarken takımı adına en fazla efor sarf eden isimdi. Kadir takımın dinamosu gibiydi. Takım arkadaşlarını maçın içine sokmaya çalışsa da Kadir takım arkadaşlarından beklediği reaksiyonu alamayınca oyundan düştü. Rakibi karşısında çok genç kalan ekip rakibin tecrübesi karşısında yenilmekten kurtulamadı.

Maçın Adamı:M.Eren
Maçın Gümüş Adamı:Alpay
Maçın Golü:M.Eren
Maçın Kalecisi:Emin
Maçın Savunması:Eren
Maçın Orta sahası:Alpay
Maçın Forveti:M.Eren
Maçın Centilmeni:Kadir