Alacaat Çok Farklı!

Master Cup D grubu 2.hafta maçında Alacaat ile Yunuseli takımları karşı karşıya geldi. Maça Alacaat takımı daha etkili başlasa da Yunuseli takımı ilk atağında golü bularak öne geçmeyi başardı. İlerleyen dakikalarda Alacaat takımı baskısını arttırırken art arda bulduğu goller ile öne geçmeyi başardı ve ilk yarı 4-1 Alacaat takımının üstünlüğü İle geçildi. 2.yarıya Yunuseli takımı farkı azaltmak için atak başlasa da savunmada açık verince Alacaat takımı farkı açmaya devam etti ve maçı Alacaat takımı 12-3 skor ile kazanarak grupta 6 puana ulaşırken, Yunuseli takımı ise puan İle tanışamadı.

Kazanma Faktörleri
Maça baskılı başlasalar da kalesinde şok bir gol İle geriye düşen Alacaat takımı bu golün etkisini üzerlerinden hemen atarak ilk yarıyı 3 fark ile önde tamamlamayı başardı. 2.yarı farkın kapanmasına izin vermeyen ekip maçı 12-3 skor ile kazanırken kalede görev alan Semih kurtarışları İle kalesinde adeta devleşti. Bir çok kritik kurtarışa imza atan Semih performansı İle büyük beğeni toplarken 1 gole de imza attı. Savunmada birbirlerinin açıklarını çok iyi kapatan ekipte Emre Aşık ile İsa’nın uyumu çok iyiydi. Emre A. hava toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekerken İsa ise arkaya atılan topların hepsini süpürdü. İleride çok efektif olan ekipte Eray fiziğini çok iyi kullanırken topu çok iyi dağıttı. Emre hızı İle rakiplerini çok kolay egale ederken, Sinan sahanın en çok koşan ismiydi. Hem savunmada hemde hücumda basmadık yer bırakmayan Sinan çok fazla sarf etti. Takımın beyni gibi olan Sinan oyun görüşü ile takımının rahat bir oyun çıkarmasını sağladı.Genel olarak takımının gol yükünü çeken Ali Rıza bitiriciliğiyle fark yaratırken tecrübesi ile takımına adeta seviye atlattı. Master Cup’ta 2’de 2 yapan Alacaat takımı üst tura çıkmayı garantiledi diyebiliriz.

Kaybetme Faktörleri

Maça rakibin baskısı İle başlasalar da ilk buldukları pozisyonda golü bulan Yunuseli takımı skoru koruyamayınca farklı yenilgi kaçınılmaz oldu. Kalede görev alan Bayram maçın ilk 10 dakikasında kalesinde adeta devleşti. Muhteşem kurtarışlara imza atan Bayram rakibin çok fazla yüklenmesi ile daha fazla dayanamadı. Savunmada çoğu zaman ilerisi ile kopukluk yaşayan ekipte Olcay savunmasını maç boyunca terk etmezken rakibin çoğu atağına ayağını uzattı. Muhammed ise çok istekli oynarken tekte dalması İle çok kolay geçildi. İleride bireysel yetenekler ile sonuca gitmeye çalışan ekipte takımın Kaptanı olan Ayhan maça sakat çıkarken sakatlığı nedeniyle beklenen oyununu sahaya yansıtamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Takımının bütün gollerine imza atan Ömer ise attığı goller ile takımını ayakta tutmaya çalışsa da savunma İle kopukluk yaşayınca oyundan düşen ekip maçı farklı bir skor İle kaybetti.

Maçın Adamı:Sinan
Maçın Gümüş Adamı:Ali Rıza
Maçın Golü:Emre C.
Maçın Kalecisi:Semih
Maçın Savunması:Emre A.
Maçın Orta sahası:Sinan
Maçın Forveti:Ali Rıza
Maçın Centilmeni:Ayhan