Haddini Bilbao Finalde!

Yarı Final mücadelesinde gecenin maçında karşı karşıya gelen Haddini Bilbao ile Kontraatak Fc takımlarının mücadelesi nefesleri keserken ilk yarısı 1 1 lik skorla sona eren maçta son düdük çalındığında 3 3 lük eşitlik bozulmadı ve maçı penaltı atışlarıyla Haddini Bilbao takımı 4 1 lik skorla kazanarak adını finale yazdırdı.
Kıran kırana geçen maçta ilk golü bulan taraf Kontraatak Fc takımı olsa da bu skor avantajını koruyamayan ekip 2. yarıda 2 1 geriye düştü. Rakip oyuncu Haberal’ın kırmızı kartla oyun dışında kalmasını iyi değerlendiren ekip peş peşe gollerle 3 2 lik üstünlüğü yakaladı. Rakip 1 kişi oynamasına rağmen geriye yaslanan ekip kalelerinde üst üste pozisyonlar verirken uzatma dakikalarının sonunda yedikleri golle maç penaltılara gitti.
Kazanma Faktörleri:
Haddini Bilbao takımı bir önceki turda olduğu gibi genel anlamda topla oynayan ve daha çok atak yapan taraftı fakat 3 2 yenik duruma düştüklerinde iyice bocaladılar. Buna rağmen ataklarını arttıran ekip maçın son pozisyonunda buldukları golle maçı penaltılara götürmeyi başardı. 1 kişi eksik oynamalarına rağmen risk alıp kalabalık atak yapmaya devam eden ekip yine sahada iyi pas yaptılar ve net pozisyonlar bulan taraftılar. Çoğu şutları isabetli olmasa da gol aramaktan vazgeçmeyen ekip aradıklarını son dakika golüyle buldular. Özellikle 2 1 öndeyken 3 4 net pozisyonlar bulmalarına karşın bunları değerlendiremeyen ekip maçtan yenilgiyle ayrılsalardı bu pozisyonları çok ararlardı.
Kaybetme Faktörleri:
Öncelikle yarı final maçına ligin en iyi futbol oynayan takımlarından birine karşı Melih ve Tayfun gibi rakibe baskılı oynayan oyuncularla başlamamaları en büyük handikaplarıydı diye düşünüyorum. Maça golle başlamalarına rağmen geriye çok yaslanan ekip rakibin topla oynamasına izin verirken, ceza alanlarına fazla sokmasalar da uzaktan gelen etkili şutlarla zor anlar yaşadılar. 2 1 yenik duruma düştükleri anda bile savunma güvenliğini elden bırakmamaları ve zaman zaman savunmada 4 kişi durmaları ileride istedikleri pozisyonları bulmalarına engel olsa da peş peşe buldukları gollerle öne geçmeyi başardılar fakat rakip 1 kişi eksik oynamasına rağmen geriye yaslanık oynamaları ve farkı açma adına hamlede bulunmamaları belki de maçın kaybedilmesinde en büyük etkendi, zira rakip takım 2 li stoperle oynarken biri kırmızı kartla oyun dışında kalmasına rağmen savunmanın arkasında oluşabilecek boşlukları iyi değerlendirerek farkı açabilirlerdi. Son pozisyonda top Tarık’ın ayağındayken 3 oyuncunun bu oyuncuya şut şansı tanıması maçın penaltılara gitmesine sebep oldu ve penaltılarda şans yanlarında olmayınca final biletini rakiplerine bıraktılar.
Öne Çıkan İsimler:
Orta alanda yine bireysel yeteneklerini konuşturan Ahmet, Murat Semih ve Tarık takımları adına sürekli pozisyonlar bulurken Tarık çizgiden çıkardığı bir topla ve uzatmaların son dakikasında attığı golle Sezonun Enlerine nasıl seçildiğini bir kez daha göstermiş oldu.
Kontraatak takımında ise Yusuf topla orta alanda yine iyi işler yaparken takımın en iyilerindendi, Kaptan Kadir attığı 2 golle takımını sırtladı fakat bu başarılı performansı tur bileti için yeterli olmadı, kaleci Mehmet şanssız goller yese de dünyaları çıkardı, kurtarışlarıyla maç boyunca takımını ayakta tuttu.
Maçın Adamı : Tarık
Maçın Gümüş Adamı : Yusuf
Maçın Kalecisi : Murat
Maçın Defansı : Ahmet Erdoğan
Maçın Ortasahası : Tarık
Maçın Forveti : Kadir
Maçın Centilmeni : Ahmet Erdoğan
Maçın Golü : Murat