Green Boys Premier Lig’de İlk Galibiyetine Ulaştı!

Premier Ligde 3.hafta maçında Alacaat ile Green Boys takımları karşı karşıya geldi. Maça 2 ekipte istekli başlarken Oktay klasını konuşturarak 2.dakikada Green Boys takımını öne geçirmeyi başarırken Alacaat ise ilk yarı ileride fazla etkili olamadı ve ilk yarı Green Boys takımının 2-0 üstünlüğü İle geçildi. 2.yarıya baskılı başlayan Alacaat takımı farkı 1’e indirmeyi başarırken beraberlik için bastırdığı dakikalarda risk alınca Green Boys takımı açık alan buldu ve bu alanı çok iyi değerlendiren Green Boys takımı art arda bulduğu goller ile maçı 5-1 kazanmayı başardı.

Kazanma Faktörleri
Maça gol İle başlayan Green Boys takımı ilk yarı savunmada çok düzenli bir oyun ortaya koyarak ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 2.yarının başında fark 1’e inse de skoru korumayı başaran ekip maçı 5-1 kazanırken kalede görev alan Murat kurtarışları ve refleksleri ile rakip takıma geçit vermeyerek takımının rahat bir oyun ortaya koymasını sağladı. Savunmada çok uyumlu olan ekipte Yakup savunmanın bel kemiğiydi. Emre ile uyumları çok iyi olan 2’liden Yakup rakibin çoğu atağını keserken Emre ise kademelere çok iyi girdi. İleride takım oyunu ile sonuca giden ekipte Burak takımının atak varyasyonlarını şekillendirirken oyun görüşü ile fark yarattı. Takım arkadaşlarını maç boyunca besleyen Burak oldukça efektifti. Maçın yıldızı olan Oktay ise bitiriciliğiyle maçı koparan kişi olurken uzaktan attığı şutlar İle rakip kaleciyi oldukça zorladı. Tekniği çok iyi olan Oktay ince bilek hareketleri ile rakibi çok rahat geçti. İlk yarı kalesini gole kapatan ekip 2.yarı kalesinde golü görse de skoru koruyarak maçı kazanmayı başardılar ve Premier ligde ilk galibiyetlerini aldılar.

Kaybetme Faktörleri
Maça kalelerinde gol görerek başlayan Alacaat takımı ilk yarı bir türlü golü bulamadı ve ilk yarıyı 2 fark İle geride tamamladı. 2.yarıya golle başlayan ekip farkı 1’e indirdikten sonra beraberlik için bastırsa da aradığı golü bulamayınca yenildi. Kalede görev alan Mücahit kalesinde bir çok pozisyon görürken bir çok güzel kurtarışa imza atsa da yediği bir kaç golde hatası vardı. Savunmada çok çabuk dağılan ekipte İsa bugün dikkat çeken isimdi. Rakibin karşısında çok iyi duran İsa zaman zaman yalnız kalırken 2.yarının sonlarına doğru oyundan koptu. İleride bal yapmayan arı gibi olan ekipte Sinan sakatlığı sebebiyle kendini fazla zorlamazken beklenen verimi veremedi. Fuat ise hem savunmada hemde hücumda görev almaya çalışırken çok yoruldu ve oyundan düştü. Takımının tek golüne imza atan Ali Rıza ise ileride istediği toplar İle buluşamasa da girdiği pozisyonları çok iyi değerlendirdi. Maçta bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan ekip maçı kaybetmekten kurtulamadı.


Maçın Adamı:Oktay
Maçın Gümüş Adamı:Burak
Maçın Golü:Oktay
Maçın Kalecisi:Murat
Maçın Savunması:Yakup
Maçın Orta sahası:Burak
Maçın Forveti:Oktay
Maçın Centilmeni:Emre Aşık*