Goriyana Zorlansa da 2. Turda!

1. Tur maçında Goriyana ile Malikhane Fc takımları karşı karşıya gelirken ilk yarısı 1 1 lik eşitlikle tamamlanırken 2. yarısı uzun süre berabere giden maçta Goriyana takımı son 10 dakikada bulduğu gollerle sahadan 3 1 lik skorla galip ayrılıp 2. tura yükseldi.
Kazanma Faktörleri:
Goriyana takımı sezon başından beri sergilediği performansla şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olsa da son dönemlerde kadroda değişikliğe gitmek zorunda kalmıştı ki bu da skorlara yansıtmıştı. Son dönemlerdeki sonuçlar taraftarlarını tatmin etmese de bu akşamki maça hücum ağırlıklı bir kadro ile çıkan Bağlarbaşı temsilcisi genel anlamda oyuna hakim olan taraf olsalar da skor üretmekte zorlandılar, net pozisyonlar bulamayan ekip uzaktan etkili şutlarla gol aradılar. Yusuf Can, Ercan, Emircan ve Yusuf Dede gibi etkili şut silahları olsa da rakip savunmanın disiplinli diri duruşuna karşı zorlanırken son bölümlerde rakibin bir anlık hatasını iyi değerlendirip öne geçtiler, son dakikalarda da Mehmet’in kornerden attığı klas golle sahadan 3 1 lik skorla galip ayrıldılar. Bu maçı kazansalar da pas oyununu sahaya iyi yansıtamayan ekip oyuncuları kendi mevkilerinin dışında oynatmak zorunda kaldılar, ki kadro hücum ağırlıklı olsa da savunmada bile hücum oyuncularını görmek mümkündü. Oynanılan oyuna ve mücadeleye bakıldığında maçı hak ettiler diyebiliriz. Gollerin 2 si Yusuf Can ‘ın ayağından gelirken son golü de Mehmet Bodur attı.
Kaybetme Faktörleri:
Malikhane Fc takımı sezon boyunca iyi mücadele edip bir ara 10. sıranın da üstüne yükselse de ligi 14. sıranın üstünde tamamlayınca kuralara 2. torbadan katıldı ve karşısına çıkacak her rakip daha zorlu olacaktı ki nitekim Şampiyonluğun favorilerinden Goriyana ile eşleşip oldukça zorlu bir kura çektiler. Rakip takım maç öncesi favori gözükse de Malikhane takımı maç boyunca çok iyi mücadele edip rakibe karşı son bölüme kadar ayakta durdu. Şanssız bir gol yiyip yenik duruma düşse de çabuk karşılık veren ekip son bölüme kadar beraberliği korurken disiplinli savunmanın karşılığını iyi almıştı. Son bölümlerde kontra toplarla da atak yapma çabasında olan tecrübeli ekip net de pozisyonlar bulmasına karşın bunlardan sonuç alamazken belki bunlardan 1 gol çıkarabilseydi maçı en azından penaltılara götürebilirlerdi. Yine skor 1 1 ken kalabalık atağa çıkan ekip bu anlarda kaptırılan topta geriye dönmekte zorlanınca kalelerinde golü gördüler ve belki de tek hataları pahalıya patladı. Rakibin özellikle teknik anlamda çok fazla yıldız oyuncusu olmasına rağmen bunlara karşı çok iyi mücadele edip topla oynama oranlarını düşüren tecrübeli ekipte Şerif savunmanın en diri ismi olurken çok fazla top kazandı, Akif de orta alanda oyun kurmaktan çok rakibin oyununu bozdu, başarılı bir maç çıkardı, Volkan adam eksiltmede başarılı olsa da son vuruşlarda istenileni veremedi.
Maçın Adamı : Yusuf
Maçın Gümüş Adamı : Ercan
Maçın Kalecisi : Bilalcan
Maçın Defansı : Ercan
Maçın Orta Sahası : Yusuf
Maçın Forveti : Mehmet
Maçın Golü : Yusuf
Maçın Centilmeni : Yaşar
Maçta kırmızı kart gören Malikhane Fc oyuncusu Şerif 1 müsabakadan men cezası almıştır.
Goriyana takımında rakibe ettiği küfür sebebiyle Yusuf Can Disiplin Kurulunda yapılan oylama sonucu 3 müsabakadan men cezası almıştır…