Filistin Kilidi Açamadı…

Atmosfer Medya takımı maça hücuma dayalı bir altılı ile başlasa da oyunun ilk bölümlerinde rakip takım kalesine gitmekte oldukça zorlandılar. Takımın etkili ayakları ve defans atlı ile bir bütün olmaya çalışan Atmosfer Medya rakip takım karşısında bu paslaşma ve oyun kurgusunu tam olarak yansıtamadılar. Maç pozisyon anlamında dolu dolu geçse de gol olarak kısır geçtiğini söyleyebiliriz. İlk 15 dakikaya geldiğimizde karşılaşmada gol çıkmaması birbirlerini ne kadar ciddiye aldıklarını bütün herkese hissettirmişti. Korakor geçen bir mücadele ile tamamlanan 20 dakika sonunda rakip takımın hücumda iyi paslaşmalar yapması oyun akışını iyi takip etmesi sonucunda 23. Dakikada kalelerinde gördükleri şok bir golle geriye düştüler. Oyunu hakimiyetini elinde çokta bulunduramayan takım ilk yarıya da 1-0 geride girdiler.
Karşılaşmanın ikinci yarısında top kontrolü rakip takıma kaptıran Atmosfer Medya defans ağırlık vererek kontra toplarla etkili olmaya çalıştılar. Çok iyi defans hatta oluşturan ekip resmen karşı takıma etten duvar ördü. Rakip takım etkili paslar yapsa da kaleci ve defansi geçmeyi başaramadılar. Uzaktan çekilen şutları da kaleci tecrübesiyle kurtarmaya başardı. Rakip takımın hücum da fazla oyuncuyla oynaması defans attığında büyük boşluklar bırakmasına neden oldu. Bu boşluklar iyi değerlendiren ekip skoru 1-1 eşitliğe getirdi. Maçın sonlarına doğru ortada geçen oyunda gülen taraf olmadı.
Cska Filistin takımı maça ağırlıklı olarak hücum hattında oynamaya çalışan bir takım olarak görüntü verdi. İleri toplarda etkili olan ekip defans hattındaki paslaşmaları ile hücuma çok iyi top taşıdılar. Filistin ekibi defansa yaslanan rakip takım karşısında çok iyi bir hücum organizasyonları geliştirse de etkili pozisyonlar bulsa da karşılarında örülen etten duvarı geçemediler. Buna rağmen uzaktan etkili şutlar çeken takım kalecinin de çok iyi olmasıyla farklı stratejiler geliştirirler. Araya atılan toplarla etkili olmaya çalışan ekip defans hattının çok iyi kapanması ile kanat organizasyonlarını geliştirmeye başladılar. Maçın ilk yarısında 23. dakikada attıkları gol ile motive olan ekip ilk yarıya da 1-0 önde girdiler.
Maçın ikinci yarısına daha önde oynayarak başlayan ekip rakibini sahasına sıkıştırarak gol aramaya çalıştı. Bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen ekip savunma hattında verdikleri Büyük boşlukların cezasını 35. dakikada yedikleri gol ile ödediler. Gole kadar oynadıkları performans ve mücadele ile rakibini sahaya sıkıştıran takım kalesine gol gördükten sonra geri çekilerek oyunu ortada oynadı.
Atmosfer medya takımında bireysel olarak göze çarpan çok isim olmasa da takım oyunu iyi oynayan bir ekip sahadaydı. Defansı çok iyi yapan ekip adeta rakibine geçit izni vermedi. İlerde pozisyonlara girmelerine rağmen gol şansı bulamadılar. Tayfun’un ortalama yaptığı resme baskı takımına güç verirken mücadelesi ve isteği göze çarptı. Genel olarak takımsal bi oyun çizen ekip te Tayfun attığı golle takımına destek oldu.
Cska Filistin takımı hücum anlamında etkili bir oyun sergilese de golle öne geçemediler. Onlarda takım oyununu çok iyi oynadılar. Özellikle iyi paslaşma yapan ekipte Serkan süratiyle göze çarpan isim oldu. İbrahim’i orta alandan kanatlara verdiği etkili toplar ile gol arayan ekip kapanan savunma karşısında çok da çare bulamadılar.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.