Filistin Derbide Galip!

Gecenin 3. maçında 14 sezonluk derbide Lens ile Cska Filistin takımları karşı karşıya gelirken kıran kırana geçen ve adına yakışan derbide ilk yarısı Cska Filistin takımının 2 1 lik üstünlüğü ile geçildi. Bitime 3 dakika kala Cska Filistin takımı 6 2 lik skor üstünlüğünü yakalayıp rehavete kapılınca Lens vites arttırıp uzatma dakikalarına 6 5 lik skorla girdi. Uzatma dakikalarında Furkan’ın güzel golü maçı koparan faktör olurken Cska Filistin bu golle rahatladı ve bu zorlu maçtan 3 puanla ayrılıp hem prestij açısından hem de düşüşteki performanslarına dur deme açısından önemli bir galibiyetle sahadan ayrıldılar.
Kazanma Faktörleri:
Cska Filistin takımı mevki anlamında her bölgesi ile diri bir görüntü sergilerken maç oyunca aksayan yönü yoktu, genel anlamda disiplinli bir oyun sergilediler diyebiliriz. Sadece ilk yarıda savunmanın solu aksarken Mustafa Taşçı maçın başlarında kendisini maça veremedi fakat 2. yarıda 2 kişilik mücadele etti çok top çaldı, ilk yarıyı fazlasıyla telafi etti. Orta alanda Furkan’ın topu ayağında iyi tutup oyunu iyi kurması, fiziğini iyi kullanarak rakibe top vermemesi de bu bölgede Filistin takımının diri kalmasını sağlarken Okan da yine orta alanda çok çalışkan olması bu bölgede etkili olmalarını sağladı. Bu bölgedeki her iki oyuncunun da savunmaya çok top alamaya gelmesi zaman zaman handikap olarak göze çarptı ki onlar geriye gelince ileri çıkmakta zaman zaman zorlandılar. İlk yarıda oyun biraz daha denk gibi görülse de Cska Filistin takımı net pozisyonlardan sonuç alamazken 2. yarının başlamasıyla goller de peş peşe geldi, attıklarının da fazlasını cömertçe harcadılar. Son bölümdeki gevşeme az daha pahalıya patlıyordu ki fark bire inince büyük bir özveri göstererek çok iyi mücadele edip beraberlik golüne izin vermediler, Furkan’ın uzatmalarda attığı gol rakibin de direncini bitirdi. Bireysel anlamda Furkan sadece attığı 3 golle değil orta alandaki üst düzey oyunu mücadelesi ve hazırladığı pozisyonlarla galibiyette büyük rol oynarken Abdullah savunmanın ortasında çok iyi bir maç çıkardı, rakibe hava toplarında göz açtırmadı, Okan kalesinde yine harika kurtarışlara imza atarken son bölümlerde yediği goller oyundan soğumasıyla alakalıydı diye düşünüyorum ki uzatma dakikalarında yine çok etkili kurtarışlara imza attı, genel anlamda oyunu geriden çok iyi kurdu. Taşçı 2. yarıda harika bir performans sergilerken Eski gol Kralı Gökhan çok iyi pozisyonlar bulup net pozisyonlardan sonuç alamasa da attığı 3 golle yine görevini yerine getirdi. Orta alanın çalışkan ismi Okan da başarılı oyununu jeneriklik bir gol ile süsledi.
Kaybetme Faktörleri:
Lens takımı sahaya iyi bir kadro ile çıkarken özellikle ilk yarıda oldukça dirençli bir görüntü sergilediler, kanatlardan iyi ataklar yapan ekip bunları sonlandıramasa da Atakan ve Yusuf’la kanatlardan etkili oldular, iyi şutlarla goller aradılar fakat kaleciyi geçmekte zorlandılar. İlk yarıyı başa baş bir oyunla geçiren ekip 2. yarıya gol yiyerek başlayınca oyun disiplininden koptular ve ard arda gelen gollerle farkın açılmasını engelleyemediler. Bu goller maçın kaybedilmesinde en büyük etken olsa da son bölümlerde müthiş bir reaksiyon gösterip 3 dakikaya sığdırdıkları 3 golle farkı 1 e kadar indirdiler fakat bu goller puan için yeterli olmadı ve sahadan mağlubiyetle ayrıldılar. Aslında savunma olarak iyi bir maç çıkarsalar da şanssız goller yemeleri mağlubiyette en büyük etkendi ki çok daha pozisyondan da rakip takım sonuç alamadı, buna rağmen yenilen şanssız goller farkın açılmasına sebep oldu. Hücum anlamında etkili isimleri olsa da bu isimlerin uyumsuz olması da 3. bölgede top kayıplarına sebep oldu. İlk yarıda kaleciyi geçemeyen ekip 2. yarıda daha fazla şut pozisyonu bulmasına karşın isabet oranının çok düşük olması skor üretememelerine sebep olurken nitekim şut yüzdesini arttırdıklarında farkı 1 e kadar indirdiler fakat şut konusunda genel anlamda düşük yüzdeyle oynadılar diyebiliriz. Yusuf maç boyunca çok koşsa da çok top kaybı yaptı, son vuruşlarda maçın genelinde şanssız olsa da son 3 dakikada attığı 3 golle takımını maça ortak etti fakat bu performans puan için yeterli olmadı. Davut orta alanda iyi bir performans sergilerken oyunu iyi kurdu, orta alanda Atakan da başarılı bir performans sergilerken maçı 1 gol 2 asist ile tamamladı. Fatih tutuk bir maç çıkarırken oyundan düşmesi takımı da olumsuz yönde etkiledi, Mehmetcan ve Abdullah da genel anlamda iyi mücadele ettiler diyebiliriz.
Maçın Adamı: Furkan
Maçın Gümüş Adamı: Gökhan
Maçın Kalecisi: Okan
Maçın Defansı: Abdullah
Maçın Ortasahası: Furkan
Maçın Forveti: Gökhan
Maçın Golü: Okan Şahin
Maçın Centilmeni: Mehmetcan