Esnaf Gücü Galibiyetle Tanıştı…

Çepni takımı kurduğu 7 li İle daha maç başlamadan rakip üstünde etkili olacağının sinyallerini vermişti ve öyle de oldu. Maça hızlı başlayan ekip baskı pres yaparak rakibini hataya zorladı ve bu hatanın karşılığını maçın ilk dakikalarında buldukları gol ile taçlandırdılar. Skoru 1-0 getiren ekip oyunu kendi ellerinde tuttuklarını hissederek önünde oynamaya çalıştılar. Fakat bunu yaparken savunmalarında büyük boşluklar veren ekip karşı takımın etkili ve hızlı ayakları karşısında dirençli bir savunma hattı oluşturamadılar ve maçın ilk 15 dakikasında 3-1 geriye düştüler. Çepni ekibi orta alanda kısa paslaşmalar yaparak rakibin direncini kırmaya çalışsa da kendi aralarındaki tartışmalar İyi bir takım olmalarına büyük engel oldu diyebiliriz. İlk yarının sonlarına doğru kendilerini toparlamaya çalışan ekip daha az hata yaparak farkı azaltmaya çalıştılar. Özellikle orta alanda Mehmet takıma direnç sağlarken attığı paslarla da takımını ayakta tutmayı bildi. Buna rağmen rakibin organize olmasına engel olamayıp devreye 5-4 geride girdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısına atak bir futbol ile başlayan Çepni ekibi buldukları fırsatları harcama konusunda cömertçe davrandıklarını söyleyebiliriz. İleri uçta buldukları pozisyonları gol olarak hanelerine yazamadılar. Rakibin defans hattında verdikleri boşlukları kullanamayan ekip Son vuruşlarda şansız olduklarını gördük. Öte yandan takım içi problemler tartışmalar da oyunu istedikleri oyunu sahaya yansıtamamalarında en büyük rol oynadı. Ekipte genellikle bireysel performanslar olarak öne çıkmaya çalışsalar da bunu çok da olsa beceremediler. Organize olmakta zorlanan ekip genellikle uzun toplar ve hatalar buldular ve bu hataları gole çevirdiler. Maçın sonlarına doğru oyun kontrolünü azda olsa ellerine alan ekip maçtan 9-7 mağlubiyetle ayrılmaktan kurtulamadılar.
EsnafGücü takımı maça dengeli bir oyuna başlarken savunma ve orta alanda yerinde ve güzel paslaşmalar ile hücuma güzel top taşıdılar. İleri uçta Taner ve Emrenin uyumu takım adına galibiyeti getiren denge oldu. Savunmada iyi mücadele eden ekip rakip takımın hızlı ayaklarına karşı yerinde müdahaleler yaptılar. Orta alanda Emre oyunu çok güzel kurup hücuma etkili paslar vererek takımın öne çıkan ismi oldu. Hücum hattında Taner bulduğu pozisyonları gole çevirip ilk yarıyı 5-4 önde tamamladılar. İyi organize olan ekip Egemen’in hızlı bindirmeleri oyun görüşü ve verdiği ara pasları ile takımını sırtladı diyebiliriz. İlk yarıda çokta istedikleri gibi başlayamasalar da rakibin yaptığı hataları çok iyi değerlendirdiler. Bu hataları fırsata çeviren ekip ilk yarıyı 5-4 önde tamamladılar.
Maçın ikinci yarısında rakibinin Takım içi tartışmalarını fırsata çeviren Esnaf Gücü oyun disiplininden hiç kopmayarak rakibinin ekili olmasına çokta izin vermedi. İkinci yarıda da iyi paslaşmalar yaparak rakibin direncini kıran ekip kanat organizasyonlarına arttırıp gollerini genelde bu şekilde bulmaya çalıştılar. Çok mücadele ettiler presi İsteği ve disiplini bırakmayan ekip ikinci yarının ortalarına geldiğimizde 7-4 önde girdiler. İleride fazla oyuncuyla baskı yapan ekip geride eksiklikler vererek kalelerinde şok goller gördüler. Bir anda skor 7-6 geldi. Defans hattının hücuma çok yardım etmesi top taşıması yenilen gollerde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Farkın bire inmesi rakip takıma motive hırs verse de Esnaf Gücü takımı sakinliğini koruyarak aynı oyun disiplinini devam ettirip son dakikaları kıyasıya geçen maçta 9-7 lik güzel bir galibiyet aldılar.
Çepni ekibine baktığımızda çok fazla bireysel olarak göze çarpan isim olmasa da hücum anlamında Mehmet yaptığı pres mücadele ile göze çarptı. Pres ve mücadelenin karşılığını attığı 2 gol ile süslemeyi başardı. Nevzat çok mücadele etti çok istekli oynadı oda takımına motive katan bir isim olurken 3 gol ile takımına büyük destek oldu. Defansta Abdullah ve Emir çok mücadele edip rakip takımın farkı açmasına engel olan isimlerden oldular. Onur etkili ayakları ile adam eksiltmeyi başarırken kilit paslarda vermeyi başardı. Bu başarılı oyununu 2 gol ile süslese de alınan mağlubiyete engel olamadı.
Esnaf Gücü takımı genel olarak takım oyununu çok iyi oynasalar da bugün orta alanda Emre takımın en başarılı oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Çok mücadele etti baskı yaptı rakibine attığı çalımlar ile kendinden söz ettirdi. Yaptığı asistler ile öne çıkan isim 2 golle bu oyununu süsledi. Savunmada Egemen aldığı Topları süratli bir şekilde ileriye taşırken adeta takımını dinç tutan ve ateşleyen isim oldu. Yaptığı koşullar ile grip linkler ile göze çarpan Egemen bu güzel oyunun 1 gol ile süsledi. Esnaf Gücü takımda belkide sahanın en iyisi olan Taner tecrübesini bir kez daha gösterdi. Aldığı toplar mükemmel bir şekilde kullanan ve ustaca bitiriciliği olan oyuncu mücadelesi ile de göze çarptı. Aldığı topları neredeyse hepsini gole çeviren Taner maça tam 5 gol ile damga vuran isim oldu. Rakip kaleye attığı bu goller ile galibiyette büyük rol oynayan Taner takımını sırtladı diyebiliriz.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.