Emek City Hayat Buldu!

Gecenin ilk maçında Alkolik Bilbao ile Emek City takımları karşı karşıya gelirken ateş hattındaki iki takımın mücadelesi kıyasıya geçti ve ilk yarısı 3 3 lük skorla sona eren maçı Emek City tecrübesiyle 7 5 lik skorla kazanmasını bildi ve play off barajının sınırına kadar dayandı.
Kazanma Faktörleri;
Emek City takımı ilk bölümlerde kalelerinde goller görse de oyunun genelinde top kontrolü kendilerindeydi ve biraz da futbolun adaletiyle maçtan haklı bir galibiyetle ayrıldılar diyebiliriz. Mustafa’nın yokluğunda bitiricilik konusunda sıkıntılar yaşasalar da top kontrolü kendilerinde olması çok pozisyon bulmalarını sağladı. Zaman zaman çok net pozisyonlardan sonuç alamasalar da tecrübesiyle maçı kazanan ekipte skor yükünün mevkilerce paylaşılması galibiyette büyük rol oynadı ki savunmada oynayan Yakup maçı 3, yine bu akşam savunmada oynayan Olcay maçı 2 golle tamamladılar ve savunma olarak skora ciddi katkı sağladılar.
Kaybetme Faktörleri:
Alkolik Bilbao takımı topla yeteri kadar etkili olamasa da maçın başlarında buldukları gollerle büyük avantaj sağlasalar da devreye 3 3lük eşitlikle girdiler. 2. yarıda öne geçme şansı bulamayan ekip hep yenik duruma düştükten sonra skora denge getirdiler. Belki de öne geçme şansı yakalayabilseler skor daha farklı olabilirdi fakat daha çok savunmaya dönük oynadılar yeteri kadar atak yapamadılar. Gecenin yıldızı Mertcan skor 6 5 iken son dakikada net bir pozisyonu değerlendiremezken bu pozisyonu gole çevirse hem takımına bir puan getirecekti hem de haftanın karmasına girecekti ama olmadı. Mertcan dışında skora katkı sağlayan hiçbir oyuncunun olmaması ve bu oyuncuya yeteri kadar destek verilmemesi mağlubiyette en büyük etkendi diyebiliriz.
Öne Çıkan İsimler:
Mertcan takımının 5 golüne imza atmasına rağmen bu performansının puan için yeterli olmaması kendisi adına üzücüydü. Yakup savunmadan bindirmeleriyle 3 gole imza atıp galibiyette büyük rol oynarken Yusuf orta alanın şefiydi ve oyunu çok iyi kurup takımını ataklara kaldıran isim oldu, Olcay ise savunmada oynamasına rağmen attığı kritik gollerle galibiyete ciddi katkı sağladı.
Maçın Adamı: Yakup
Maçın Gümüş Adamı: Yusuf
Maçın Kalecisi: Hasan
Maçın Defansı: Yakup
Maçın Ortasahası: Yusuf
Maçın Forveti: Mertcan
Maçın Golü: Mertcan
Maçın Centilmeni: Olcay