Disiplin Kurulu Bilgilendirme

Disiplin Kurulu Nedir, Görevi Nedir?
Kısaca hatırlatmak gerekirsek yeni yapılan kural güncellemelerini alt tarafta tekrar belirttik. Disiplin Kurulu verilecek kart cezalarını, ihtar ve ihraç cezalarını belirleyen, aynı zamanda talepler doğrultusunda kural değişikliği yapma yetkisine sahip olan heyettir. Heyet 9 kişiden oluşmaktadır ve alınacak kararı Heyetin Sözcüsü Mesut Gerez muhattaplarına iletecektir, aynı zamanda bu alınan kararlar sitemizde ve Facebook adresimizden duyuru olarak paylaşılacaktır.
Disiplinle Kurallarıyla ilgili yapılan güncellemeler…
Cesse halısaha Liginde fair play ön planda olduğu için hakeme ve rakibe yapılacak hakaret, küfür, tahrik ve tehtitlerde ciddi maç cezaları gelecektir. Bu yüzden önce Rakibe ve Hakeme saygı bu ligde esastır. 2017 Kapanış Sezonu itibariyle 9 kişilik bir disiplin Kurulu Oluşturulmuştur ve burada yapılacak oylama sonucu hem kart cezaları hem de kural değişiklikleri yapılabilinecektir.
Takımlar adına sahalara gelecek taraftarlar , hakeme , gözlemciye , rakip futbolculara karşı sözlü yada fiili rahatsız edici bir harekette bulunuyorsa , hakemler bu kişilerin desteklemeye geldiği takımın taraftarı olduğunu biliyor yada bu fikre kanaat getiriyorsa , bunun sonucunda taraftarların desteklediği takıma ihtar , puan silme , ligden ihrac gibi cezaların verilmesi söz konusudur. Ceza alan takımlar veya oyuncular , ceza aldıkları günden itibaren 3 gün içinde itirazda bulunabilirler. Dilekçelerini 3 gün içinde yollamayan takım veya oyuncuların daha sonra bir itiraz hakkı bulunmamaktadır.

Start a Conversation

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.